Hål

Skriv ut

För varje hål definieras namn, par, längd per tee, typ av tee samt ev GPS-koordinater. Man kan dessutom ange en beskrivning och ev sponsor.

Meny

Du öppnar fönstret med menykommando Administration » Inställningar golfbana eller genom att i menyn Register välja Administration och sedan klicka på Hål.

Skapa hål

Första dialogrutan visar alla upplagda hål med Namn, Par och en kort Beskrivning. Skapa nytt hål med knappen Nytt eller visa egenskaperna för ett befintligt hål med Egenskaper. Ge hålet ett namn, tänk på att använda två siffror (t.ex. 01-09, 10-18) för att få rätt sorteringsordning.

Ange hålets nr i vänstra kanten av hålnamnet eftersom valfältet för slinga är ganska smalt. Du kan ange upp till 6 olika Tee och Grästee eller Matta samt hålets Längd. Alla fält är obligatoriska utom beskrivning. (Asterisken till höger om ett fältnamn anger att det är ett obligatoriskt fält).
Man kan även ange en Hålsponsor samt mata in GPS-koordinater för greenen. Dessa koordinater kommer att kunna användas i framtida utveckling av GIT-systemet för att t.ex. kunna skapa en elektronisk banguide via GIT - API.
Tryck Spara för varje hål.

Endast en källa för GPS koordinater till bl.a. Golfguiden på www.svenskgolf.se

I samband med release kommer vi även att ta de GPS koordinater som används av Golfguiden på golf.se att skriva över de som finns i GIT.
Därefter kommer Golfguiden att hämta koordinater från GIT och vi har endast en källa och en plats att uppdatera dessa på.

Koordinaterna anges enligt WGS 84 decimal (i GIT enligt ordningen longitud, latitud) t.ex. 18.03100,
59.39402.

Tänk på att

• Ett hål som används i en slinga kan inte raderas.
  • Ett hål kan finnas med i flera slingor
  • Ett hål kan även finnas med i samma slinga flera gånger
  • Om ett håls par eller längd ändras efter att tävlingar registrerats, sparas de ursprungliga uppgifterna om hålet.
  • Användningen av GPS-koordinaterna kommer i framtida versioner av GIT.