GIT-systemet innehåller en funktion för att hantera köer av olika slag, man kan även knyta avgifter till köplatser.

Det vanligaste är en kö för att bli medlem i en klubb, men man kan också ha köer till t.ex. ett bagskåp eller ett klädskåp.
Man kan också ha flera köer för olika typer av medlemskap och en separat kö för att registrera nybörjare som påbörjat utbildning men ännu inte blivit medlemmar.
Man skapar först en eller flera kötyper.

Tänk på att

• Man kopplar kötyper till personer i medlemskapsbilden se Lägg till kömedlem ».
  • Man kan inte radera en kötyp som används.
  • För att kunna välja en avgift måste avgiften ha Artikeltyp = Köavgift.