Tips och råd

Skriv ut

Tips som vi fått in från klubbarna som är bra att tänka på när man skall installera GIT.

Följande punkter är tips och erfarenheter som har gjorts i användningen av GIT. Tänk på dessa punkter och dela med dig av egna erfarenheter till andra klubbar och GIT-supporten.

1. En rekommendation är att de IT-ansvariga, om man har PC hemma, installerar GIT hemma för egen vidareutbildning och möjlighet att köra systemet utan att åka till klubben. Det enda som behövs är ju ett Internetabonnemang (gärna en ADSL-förbindelse, för bra svarstider). Installera GIT som för en vanlig arbetsplatsdator. Man kan köra alla funktioner som inte använder kassan.
  2. Det har även hänt att receptionisten vid strömavbrott på golfklubben, åkt till hemmet och där fortsatt att boka tider, genom att vidarekoppla receptionisttelefonen till hemmet.
  3. Några klubbar har ställt en dator med vanlig Internet på receptionsdisken att användas av klubbmedlemmarna för att träna på Min Golf på Golf.se. Alla har ju inte tillgång till Internet samtidigt som medlemmarna lär varandra att hantera sina handicap via dator.
    Detta är också ett alternativ för de klubbar som inte har valt Golfterminalen.

Man kan också...
- Utnyttja befintliga klubbars erfarenheter.
- Installera och testa en funktion i taget.
- Utnyttja utbildningssystemet för test av parametrarna.
- Driftssätt en funktion i taget och inte ta allt på en gång.
- Låt det gå en tid mellan varje funktion som tas i drift.