Företagsinloggning - webbkonto

Skriv ut

För att ett företag skall kunna boka tider måste man skapa en företagsinloggning för en eller flera personer på företaget.

Meny

Bläddra fram den egna enheten via kommando Register » Organisationsenhet, eller kommandot Organisationsenhet/Egna OE i vänstermenyn eller knapparna Skapa nytt webbkonto och Ändra webbkonto på fliken Företag i företagsbilden

När man ger möjlighet för företag (hotell, turistbyråer, sponsorer etc) att själva kunna boka tider via Internet i en egen företagsanpassad version av Min Golf, s.k. Min Golf Företag med företagsinloggning, skapas ett företagskonto på organisationsenheten.

Golfklubben kan nu själv skapa företagskonton med webbinloggning för företag. Klicka knappen Skapa nytt webbkonto eller Ändra webbkonto på fliken Företag på Företagsbilden för aktuellt företag, se sidan Företagskonto »

Man kan även få hjälp av SGF att lägga upp företagskonton, för t.ex. Citybreak etc. Blankett för att beställa Min Golf Företag hittar du på sidan Blanketter ».

Uppgifterna för företagskonto kan till viss del redigeras av klubben. Klicka fliken Företagskonto på organisationsenheten, så visas alla upplagda företagskonton på klubben.

Markera aktuellt företagskonto och klicka knappen Egenskaper för att visa informationen för kontot.
Samma fönster visas vid Skapa nytt webbkonto eller Ändra webbkonto.

Inloggning - lösenord

Det är endast kontaktuppgifterna för företaget respektive golfklubben samt bokningsreglerna för företaget, som kan ändras/uppdateras av klubben.

När ett nytt webbkonto skapas och man klickar Spara, skickar GIT automatiskt ut ett mail med inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) till den e-postadress som anges vid företagets kontaktperson. Företaget kan alltså inte få inloggningsuppgifter om man inte har registrerat en korrekt e-postadress.

Klubben kan med knappen Generera nytt lösenord skapa ett nytt lösenord om t.ex. företaget har glömt sitt lösenord. Lösenordet skickas direkt till den e-postadress som står vid företagets kontaktperson.

Om man ändrar e-postadressen till företaget, så skickas automatiskt ett bekräftelsemeddelande till den gamla e-postadressen.

Bokningsregler

Bokningsregler är tre parametrar (Reservation, Bokande system och HCP) som styr/begränsar företagets bokningsmöjligheter.

Du kan klicka frågetecknet i högerkanten vid bokningsregler för att komma direkt till sidan som beskriver bokningsreglerna, se sidan Företag » Företagsinloggning » Bokningsregler vid Min Golf Företag ».
Visas inga kontaktuppgifter så markera aktuell klubb och klicka knappen Visa.

Ändra resp fält i kontaktuppgifter eller bokningsregler och klicka knappen Verkställ eller Spara.

Ett företag kan ha flera företags/webbkonton. Man kan bara se inloggningen mot den egna klubben/banan, även om företaget har webbkonton kopplat till andra golfklubbar.
Ett exempel kan vara om ett företag har flera olika kontaktpersoner med egna lösenord mot den egna eller andra klubbar.