Uppdatera spelarinformation

Skriv ut

Att uppdatera en spelares spelarinformation kan göras när som helst.

Från Anmälan – menyvalet Uppdatera anmälningar under Åtgärder, samt från startlista innan lottningen sker och innan scoreinmatning startar.

När man öppnar för scoreinmatning får man en fråga om man vill uppdatera spelarinformationen.

Man uppdaterar en spelares uppgifter i tre steg.

Steg 1 är bara en information om hur uppdateringen görs.

Steg 2. När man klickar NÄSTA visas en lista på de personer som har något som kan uppdateras.
I en valruta väljer man om man vad man vill uppdatera.

• Uppdatera all information
  • Uppdatera endast handicap
  • Välj manuellt vad som skall uppdateras

Klickar man på en person i listan visas alla uppgifter och vad som kommer att uppdateras.

Väljer man att uppdatera endast handicap, kan man inte välja spelare utan alla deltagares HCP uppdateras.

Väljer man alternativet välj manuellt vad som skall uppdateras, visas en dialogruta där man kan bocka för det fält som skall uppdateras.

I steg 3 visas hur många spelare som har uppdaterats.

Klassbyte i samband med uppdatering

OBS! Om en spelares HCP ändras så att det påverkar HCP att spelaren byter klass, kommer spelaren att byta klass.

Om man i tävlingen INTE vill att spelaren ska byta klass så får det hanteras manuellt genom att tilldela spelaren dispens.

Dispens tilldelas en spelare genom att:

Redigera spelaren genom att gå in på fliken Anmälan - leta upp spelaren och klicka på spelarens namn - fliken Status  - tilldela dispens i den klass ni vill att spelaren ska delta i och klicka på Spara.