Par/lag scratch

Skriv ut

Par- och lagtävling scratch läggs upp på samma sätt som en hcp-tävling men med vissa justeringar. Bl.a skall spelarens samt lagets klasstyp skall sättas till 0%, särskiljningen är annorlunda för scratchtävling än för t.ex. poängbogey .

Klasstyp för enskild spelare

Under Ronder och Format/Spelform - ställ in Klasstyp till 0 % och bocka ur Handicapgrundande.

Klasstyp för par-/laget

Under Ronder och format/Spelformer - klicka på Inställningar under lagSHCP. Ställ in 0% i rutan Justering under Beräkningsdetaljer.

Kontroll av scratchinställning

Kontrollera i översiktsbilden av Ronder och format att det är angivet Scratch för såväl spelare som lag.

Särskiljning för scratchtävling

Särskiljningen är annorlunda för scratchtävling och handicaptävling. Normalt använder man matematiska metoden och därefter lottning för scratchtävling. Konsultera Spel- och Tävlingshandboken om du är osäker.