Administrera kort

Skriv ut

Vid förlorat kort kan nytt kort beställas via GIT, gamla kortet spärras och det nya kortet måste aktiveras innan det kan användas.

Meny

Du öppnar fönstret genom att i menyn Register välja Sök person (CTRL+F).

OBS

För att fliken Kort ska visas måste relationen Medlem finnas med i listan över relationer i grupprutan Klubbrelationer. Dessutom måste en medlemskapstyp finnas angiven för medlemmen på fliken Medlemsuppgifter.

När fönstret Person öppnas gör du så här:

1. Välj fliken Kort. Här kan du se aktuella uppgifter om kortstatus, beställa kort, annullera kort, eller spärra kort.

• En och samma person kan ha flera kort, men endast ett kort kan vara aktivt.

• Vid beställning av nytt kort spärras tidigare kort automatiskt.

• En beställning av nytt kort kan annulleras.

• Ett nytt kort aktiveras av användaren vid inloggning i terminal eller på webben (under förutsättning att det ursprungliga lösenordet används).

• Ett aktivt kort kan spärras manuellt.

• Spärrat kort kan inte användas för inloggning i terminal, och inte heller för inloggning på webben såvida medlemmen inte ändrat det ursprungliga lösenordet (baserat på de sista fyra siffrorna på kortet).

Se aktuella uppgifter om kortstatus

• Under texten "Personen har:" visas uppgifter om typ av kort (medlemskort eller betalkort), aktuellt löpnummer och om kortet är beställt, skickat till korttillverkaren, annullerat, eller spärrat.

Beställa nytt kort

• Klicka på Beställ. Information om beställningsdatum och kortets status (ej aktiverat/aktiverat) visas.

Annullera kort

• Klicka på Annullera . Beställningen av nytt kort annulleras och information om aktuellt kort (om något finns) visas under "Personen har:".

OBS

Betalfunktionen för betalkort utfärdade av bank kan inte spärras i GIT, endast golffunktionaliteten i det kombinerade betal- och medlemskapskortet spärras.
Medlemmen måste upplysas om nödvändigheten i att ta direktkontakt med banken för att
spärra övrig funktionalitet.