Sök person

Skriv ut

När man inte vet personens Golf-ID söker man fram medlemmen. Man kan söka egna medlemmar eller söka i hela riket.

Meny

Du öppnar fönstret genom att i menyn Register välja Sök person (CTRL+F).

För att söka på del av namn skriver man en eller ett par bokstäver följt av asterisk (*) och klickar på Sök. Skriver man endast en asterisk i ett namnfält visas alla klubbens medlemmar i sökresultatet.

När fönstret Sök person öppnas gör du så här:

1. Fyll i lämpliga sökkriterier:

Ange personens Golf-ID. Wildcardsökning med tecknet * är tillåten på löpnumret (de tre sista siffrorna).

Ange förnamn och efternamn i fälten Förnamn och/eller Efternamn. Wildcardsökning med tecknet * är tillåten.

Gatuadress (bostad). Wildcardsökning med tecknet * är tillåten.

Postort (bostad). Wildcardsökning med tecknet * är tillåten.

2. Du kan begränsa sökningen till:

Medlemmar

Fd medlemmar

Köande

3. Klicka på Sök så visas de personer som stämmer med angivna sökkriterier och eventuella begränsningar i listan Sökresultat person. Genererar din sökning ingen träff visas meddelandet "Din sökning gav inga träffar, försök vidga din sökning".

4. Vid behov kan du sortera om sökresultatet genom att klicka på respektive kolumnrubrik en eller två gånger för stigande respektive fallande sortering.

5. Markera personen du söker och klicka på Egenskaper. Personuppgifterna visas. När du tittar på personuppgifterna för en person som tillhör din klubb har du möjlighet att ändra alla uppgifter du har behörighet till på personen och du kan göra en direktutskrift av medlemsfakta.

Söka personer på andra klubbar

När fönstret Sök person öppnas gör du så här:

1. Markera att sökningen ska ske i Hela registret.

2. Fyll i lämpliga sökkriterier:

Ange personens Golf-ID. Wildcardsökning med tecknet * är tillåten på löpnumret (de tre sista siffrorna).

Ange förnamn och efternamn i fälten Förnamn och Efternamn. Wildcardsökning med tecknet * är tillåten, men du måste då ange minst två bokstäver i både för- och efternamn förutom tecknet *. Tecknet * kan placeras var som helst i del av för- och efternamn.

I kombination med sökning på Golf-ID eller för- och efternamn, eller bådadera, kan du avgränsa sökningen till att omfatta en specifik klubb genom att välja ett klubbnamn i listan Klubbnamn.

1. Klicka på Sök så visas de personer som stämmer med angivna sökkriterier i listan Sökresultat person. Genererar din sökning ingen träff visas meddelandet "Din sökning gav inga träffar, försök vidga din sökning".

2. Vid behov kan du sortera om sökresultatet genom att klicka på respektive kolumnrubrik en eller två gånger för stigande respektive fallande sortering.

3. Markera personen du söker som tillhör en annan klubb och klicka på Egenskaper. Personuppgifterna visas. När du tittar på personuppgifterna för en person som din klubb inte har någon relation till så är inte personens kontaktuppgifter tillgängliga. Uppgifter som hör till andra klubbar visas inte förutom att du uppe i det högra hörnet kan se i vilken klubb eller vilka klubbar som personen har ett aktivt medlemskap.

Vid en unik träff på endast en person t.ex. sökning på Golf-ID, visas den sökta personens uppgifter direkt i stället för ett sökresultat med endast 1 person.

OBS

Om man har registrerat kontaktpersoner som inte är medlemmar eller köande, måste man söka i Hela registret för att hitta dessa personer, man kan alltså inte söka kontaktpersoner endast på den egna klubben.