Ny registrering av HCP

Skriv ut

När en medlem har spelat en handicaprond SKALL denna registreras antingen i GIT, via Min Golf eller en Golfterminalen.

Föranmäld sällskapsrond som är kopplat till en starttid.

När du väljer en föranmäld sällskapsrond som är kopplat till en starttid, behöver du bara ange poäng och välja en av spelarna i bollen som markör. Man kan även ange markör via Golf-ID eller namn.

Klicka Fortsätt för att registrera ronden.

Du kan även välja att Makulera rond om du inte vill registrera ronden, t.ex. om den avbröts pga åska.

Tävlingsrond eller föranmäld sällskapsrond på annan bana.

Det är antal Poäng på ronden som skall anges inte antal slag.

Spelare i HCP-grupp 1 har möjlighet att ange CBA när de registrerar en Tävlingsrond.

Nu kan du även registrera HCP-ändring för en 9-håls rond. Ange antal poäng på 9 hål (systemet lägger till 18 p) och markera 9-hålsrond. Gäller bara för HCP-grupp 2-5.

Välj Datum och skriv in ett Klockslag. Registrerar man flera ronder samtidigt måste de skrivas in i kronologisk ordning, både datum- och tidsmässigt.

Välj markör bland Mina golfvänner om de har varit markör.

I annat fall kan du välja Sök på Golf-ID eller Fyll i information om markör om det t.ex. inte var en medlem i svensk golfklubb som var markör.

Skriv in markörens Golf-ID, knappen Sök hämtar markörens namn från medlemsregistret, för kontroll att man har skrivit rätt Golf-ID.

Om man inte känner till markörens Golf-ID, väljer man alternativet

Fyll i information om markör och fyll i fälten med Namn, Hemmaklubb och HCP för markören.

Klicka på Fortsätt för att visa en bild över hur handicapen kommer att ändras och vilken typ av ändring som görs mm.

Bekräfta HCP-ändring.

När man gör en HCP-ändring, så visas en bild där man skall bekräfta ändringen. Klicka Spara för att verkställa HCP-ändringen.