Otroligt tryck på GIT-supporten

Det ringer för fullt hos oss och många ärenden strömmar in via supportsidan. Vi förstår att det säkert är frustrerande för er att vänta i telefonkö - men vi gör så gott vi kan.
Det verkar som om ni alla öppnar samtidigt och att förberedelserna varit lite sisådär på sina håll.
Vi förstår att ni självklart gör så gott ni kan och det gör vi också.
Tänk på att en räddning kan vara att använda ?(frågetecknet) på den sida du får problem i GIT - då kommer du rätt in i manualen för just den delen du står i. Kanske kan du hitta svaret på frågan själv?