Status nya GIT Tävling 23 maj

Publicerad:

Skriv ut

Uppdaterad information om funktioner som kommer framöver och tips på hur ni hanterar en del funktioner som skiljer sig från GIT.

Det vi släppt under maj

• Regel 5:15, Funktionen för Anmälan. Önskemål om tee enl. regel 5:15 är klar. Om ni lagt upp tävlingar med denna funktion så behöver ni gå in och uppdatera de tävlingarna. På Min Golf kan spelaren markera ”Tee enligt regel 5:15 i spel- och tävlingshandboken”. Vid anmälan känner vi inte alltid till vilken tee spelaren ska spela, därför kan han inte välja exakt tee. Tee tilldelas spelaren i samband med lottningen.

• Inställningar Ronder och format: Slaggolf har nu tillkommit som val under spelformer.

• Möjligt att logga in med sitt Golf-ID och sitt GIT-lösenord i den mobila scoreingen mgittour.golf.se

• Och en mängd rättningar och mindre funktioner

Det vi beräknar vara klart i juni

• Funktionen för tidszon är för tillfället ur funktion. Just nu har alla UTC (= -2 timmar nu när det är sommartid). Därför blir det nu konstigheter vid lottning bl.a. Men innan vi släpper in spelarna så att de kan anmäla sig via Min Golf så ska detta vara rättat.

• Vi behöver lägg till en inställningsmöjlighet när det gäller tävlingar som är öppna för spelare med HCP-status ”EGA Exakt Tävlingshandicap” (ETH). I Sverige har vi en tillämpning att alla (oavsett HCP-status) får anmäla sig och delta i tävlingen men det är endast spelare med EGA Exakt Tävlingshandicap som är med på resultatlistan. Om du nu sätter att en tävling endast är öppen för spelare med ETH så kan inga andra spelare anmäla sig.

• Det skickas inga mail med tävlingsanmälan/avanmälan, detta ska göras klart. Mail skickas just nu endast med starttid vid publicering.

• Just nu kan ni inne i nya GIT Tävling anmäla spelare utan aktivt medlemskap och passiva medlemmar, utan att ni får något meddelande om det. Ett meddelande ska visas i framtiden. Ni kan dock se att en spelare saknar ett aktivt medlemskap då den spelaren har blankt i hemmaklubb.

• Tävlingar av typen V.S.O.P. (valfri start och partner) fungerar inte fullt ut för tillfället. Det är inte möjligt att anmäla spelare efter att scoreinmatning startat. Så tänk på det om ni ska administrera den typen av tävlingar i nya GIT Tävling nu under våren.

• I dialogen för Byt spelare, ska vi lägga till mer info så att det blir enklare att identifiera spelarna.

• Fältet Klasstyp ska ändras till ett inmatningsfält (från dagens droplista), där är det då möjligt att mata in ex. 90% (av HCP räknas) vid en fyrboll För en scratchtävling anger man 0% och för en vanlig HCP tävling 100%.

• Startlista: Klassvis fri lottning går inte att göra just nu, kommer under sommaren.

• Göra HCP-reducering på en Scramble

Det vi planerar att få klart under sommaren

• Webbetalning på Min Golf (för avgifter upplagda på en tävling i nya GIT Tävling) beräknas vara på plats ca. 15.e juni

• Möjlighet att anmäla sig till en tävling och delta i flera klasser (ex. KM spelas samtidigt som KM för åldersklasser). Vår ambition är att detta ska finnas tillgängligt under juli så att de som vill använda det till årets KM i augusti ska ha möjlighet att göra det.

• I alla dialoger där klubben väljer land, klubb och bana, ska vi default visa inloggad klubb och klubbens banor

• Om ni lagt upp tävlingsavgifter som ni tänkt att använda på flera tävlingar. Var noga med att sätta korrekt priser på dessa. När ni väl har kopplat avgiften till en tävling och fått anmälningar till tävlingen. Ändra då inte priset på avgiften, lägg hellre upp en ny avgift. Just nu ändras priset på alla som har fått avgiften, även om tävlingen är avslutad. Detta ska åtgärdas så att när en spelare vid anmälan väl fått en avgift upplagd på sig så ska den inte förändras.

Funktioner som vi planerar in till 2015

• Möjlighet att välja ”Valfri tee” på en tävling, den funktionen finns idag i GIT.

Mer att tänka på och några tips

• I nya GIT Tävling är det möjligt att mata in score på flera ronder parallellt, det har inte varit möjligt i GIT. I GIT har du alltid varit tvungen att avsluta rond 1 innan du kan börja mata in score för rond 2. Tips, var noga med att alltid mata in score på rätt rond. Ronderna måste avslutas (inkl. HCP-överföring) i kronologisk ordning.

• Inställningar. klasser. När du ska skapa en par- eller lagtävling måste du först lägga upp en ”lagklass” därefter måste du radera den default upplagda klassen (som är en singelklass).

• När ni lägger upp en par- eller lagtävling tänk då på att ni även måste göra ”Inställningar för lagnamn” det görs under menyvalet Anmälan under rubriken Åtgärder. I GIT använder vi som standard det valet som heter ” Första bokstaven i förnamnet och hela efternamnet”.

• Excelimport av anmälningslista vid par-lagtävling, Det finns en inställning under Anmälan "Inställningar för lagnamn", om den inställningen är Manuellt så tas eventuella lagnamn som ni skrivit i excelfilen med vid importen, annars inte.

• Spelform Eclectic saknas för tillfället, tanken är att ni istället lägger upp en Order of Merit tills vidare. En som tittar på hålscorer, brutto, netto eller PB.

Avvakta med att göra tills vidare

• Match med HCP finns inte i produktion ännu, oklart när det blir prioriterat just nu.

• Pro-AM tävlingar, dialogen är ännu inte klar där du kan fylla i att hur många Pro resp. Am. som ska finnas i tävlingen för att få anmäla sig.

Kringprodukter och tjänster

Min Golf mobil
Tävlingar upplagda i nya GIT Tävling visas ej i mobilen, spelare kan inte anmäla sig osv. Vi återkommer längre fram med information när detta kan vara klart.

Golfterminalen
Från 1 maj kommer tävlingar upplagda i nya GIT Tävling att visas i Golfterminalen för er som har EVRY’s version(grön bakgrund). Funktion för att anmäla till en tävling kommer i nästa steg.
Golfterminalen (nivå 1 bas) som ingår i GIT-leveransen kommer inte att uppdateras med tävlingar från nya GIT Tävling under denna säsong.

OnTag
Integration från nya GIT Tävling pågår så att det ska gå att skriva ut scorekort för en tävling upplagd i nya GIT Tävling. Vår ambitionen är att det ska vara klart i början av maj. EVRY kommer att informera berörda klubbar vidare om detta.

Återkommer med uppdaterad lista om ett par veckor.
mvh Ylva Z Skännestigh
Utvecklingsansvarig för Golfens IT-system (GIT)