Tillbaka till releaser

Release 25 april 2017

Skriv ut

Leveransrapport GIT 9.1.1.0

Detaljerad information om vad som ingår i denna release av GIT-systemet.
Releasedatum 25 April 2017

De stora förändringarna i den här versionen av GIT (version 9.1.1.0) och GIT API (version 3.1.182) är:

• Redigera gruppbokning

• Byta avgift i gruppbokning

• Skicka bokningsbekräftelse på gruppbokning

• Skriva ut kontrakt för uthyrning av golfbil

• Visa söndagar samt helgdagar i rött i alla ”kalendrar”

• Byte av dag i starttidsschema med pilar

• Möjlighet till eget val i ändra avgift

• Inaktivering av medlemskapstyper

NYA FUNKTIONER/RÄTTADE FEL I GIT VERSION 9.1.1.0

Bokning:

Nyheter:

• Redigera starttider i gruppbokning/Identifiera spelare.

Funktion som gör att man kan identifiera spelare i en gruppbokning med max 5 starttider (20 spelare) och ändra ordningen bland spelarna i bokningen.

• Byta avgift i gruppbokning.

Möjlighet att byta avgift spelare i en gruppbokning med max 5 starttider (20 spelare) samtidigt.

• Skicka bokningsbekräftelse på gruppbokning.

Möjlighet att skicka ut en bokningsbekräftelse för gruppbokning.

• Skriva ut kontrakt för uthyrning av golfbil.

I startidsschemat och artikelschemat kan man nu skriva ut ett förifyllt kontrakt, när bokning av golfbil gjorts.

• Visa söndagar samt helgdagar i rött i alla ”kalendrar”.

Alla kalendrar i GIT visar nu söndagar samt helgdagar med röda siffror.

• Byte av dag i starttidsschema med pilar.

I kalendern i startidschemat finns nu en höger samt vänsterpil för att underlätta byte av  dag i startidsschemat, finns relationer mellan banorna så sker byte av dag även för dessa.

• Möjlighet till eget val i ändra avgift

Det är nu möjligt att göra eget val av greenfee på flera personer samtidigt, genom att markera flera personer i en starttid.

Åtgärdade fel:

• Gruppbokning: Det har gått att radera en bokning mitt i en gruppbokning, via sök bokning på gruppbokningen.
  • Boka Starttid: Medlem inbokad med spelavgift begränsad alt. spelavgift visades som eget val.
  • Boka starttid: Bokning med 0-greenfee samma dag som speldag sätts den automatiskt som betald, men ankomstmarkerades ej.
  • Boka starttid: Med inställning kräv identifiering av resterande spelare vid ankomst, gick det ej att betala en gäst som enbart identifierats med namn, ålder, HCP och klubb.
  • Artikelschema: Det gick att stänga artikelschemat med osparade ändringar, nu får man en varning innan det stängs slutgiltigt.
  • Artikelschema: Vid sökning på Golf-Id som ej finns i GIT, så slutade artikelschemat att fungera.
  •  Startidsschema: Sortering av reservationsregler (visas till höger) var ej i prio ordning.

Ekonomi:

Nyheter:

• Avgiftsregel: Det går nu att ta bort en avgiftsregel för klubbgrupp, på samma sätt som för medlemskapstyp.

Åtgärdade fel:

• Fakturering: Felaktig aktivering skedde för personer ingående i en familjefaktura.

Medlemskap aktiverades trots att individ ej uppfyllde krav på medlemsavgift och spelavgift, beroende på att GIT tittade på icke giltiga avgifter.

• Tilldela avgifter: Förhandsgranska/Tilldela avgifter kunde ge felmeddelande vid behandling av större mängder medlemmar.

Administration:

Nyheter:

• Redigering av mail i GIT:

Mail som skapas och skickas från GIT kan nu redigeras med:

Fet- och kursiv stil, skapa punkt- och numrerade listor, samt infoga länkar.

Det går även att skicka ett förhandsgranskningsmail.

• HCP-förändring: Sortering på fälten i HCP-formuläret är ändrade så att endast HCP grundande banor visas i ”drop-down” efter val av klubb och datum.

• Uppdrag: Ändrat så att det ej går att radera ett uppdrag om det finns kopplingar till personer med giltigt uppdrag.

• Medlemskapstyp: Möjlighet att inaktivera medlemskapstyper.

En inaktiverade medlemskapstyp visas ej formulär för olika regler,

det är möjligt att inaktivera en medlemskapstyp som är kopplad till olika regler.

Det är däremot ej möjligt att inaktivera en medlemskapstyp om det finns en medlem på klubben som är kopplad till medlemskapstypen.

• Nytt bokande system: Extern bokare tillagt och skall användas för appen ”Golfers”.

Klubb som skall nyttja denna tjänst skall ha bokande system = Extern bokare markerat på greenfee samt bokande system på bana.

• Starttidsintervall: För att förhindra att starttidsintervall raderas av ”misstag” så är knappen ” Ta bort starttidsintervall” dimmad om det finns passerade och/eller framtida bokningar.

Åtgärdade fel:

• Slinga: Det gick ej att ta bort upplagd slope och CR från ett tee som var slopat för både dam och herr, det såg ut som det gick bra men när formuläret öppnades igen fanns värdena kvar.

• Hål: Det gick ej att ta bort ett tee från ett hål, det såg ut som det gick bra men när formuläret öppnades igen fanns tee kvar.

• Person: Det gick att sätta medlemskapets giltigt t.o.m. tidigare än inträdesdatumet.

• Epost: För att skicka epost från organisationsenhet krävde felaktig behörighet ”tilldela avgifter”, detta är nu rättat.

• Bana: Det gick ej att radera starttidsintervall med blockeringar utan att GIT ”kraschade”.

Rapporter:

Nyhet:

• GIT_Aktivitetrapport.rpx rapporten hämtar nu tävlingar från ”nya tävlingsmodulen”, rapporten kan tidigast tas ut 3 dagar efter sista speldag. Rapporten är flyttad till menyval ”Tävlingar historik”.
  • Företagsspel in i rapport i Statistikrapport Samlingsrapport Tidbokning.

I Samlingsrapporten är nu företagsbokningar gjorda i GIT markerade som företagsspel.

• Spelarhistorik kompletterad med tävlingar från ”nya tävlingsmodulen”. GIT.Spelarhistorik.rpx.

• Menyval Tävlingsrapport borttaget och ersatt med Tävlingar historik p.g.a. 3 dagars fördröjning efter sista speldag.

• Kontrakt för uthyrning av Golfbil kopplat till Golf-ID. Ny rapport för utskrift av standardavtal för uthyrning av golfbil kopplat till starttid och Golf-ID.

Åtgärdade fel:

• Rapporten GIT.Kontaktperson.Excel.rpx tog med fler klubbar/distrikt än urvalet.

Rättat så att enbart klubbar i inloggat distrikt kommer med i rapporten.

• GIT.Kapitalinsatsregister.Excel.rpx visade fel ägare på vissa kapitalinsatser

Spelrätter som hade haft tidigare ägare men nu fått ny ägare och där spelrätten även låg kvar med status Borttagen på den tidigare ägaren visades med fel ägare i rapporten.

GIT API version 3.1.182:

Nyheter:

• member3.FindPerson: Sökning nu möjlig med * i ett av fälten tidigare krävdes * i alla fält eller ingen * alls.

• member3.PreviewHcpChange: Text borttagen då det nu är möjligt att sänka sig.

• member3.GetPersonHcp. Ny metod som hämtar medlems aktuella hcp.