In- och utbetalningar

Skriv ut

Inbet. eller tangenten Insert används för att registrera betalning på en faktura som personen fått av klubben.

I startläge (Nästa Kund) trycker eller klickar man Inbet/Insert varvid ett nytt fönster öppnas där man kan välja på olika typer av Inbetalningar (i standard endast Fakturainbetalning). Markera ett alternativ och man får en uppmaning ”Ange fakturanummer” att registrera aktuell fakturanr.
Knappa in fakturanr följt av ST och därefter belopp och ST. Glöm inte decimalpunkten. Kvittofönstret står i betalläge så därefter trycker man ett betalsätt, t.ex. kort eller kontant.
Exempel: Insert + Fakturainbetalning + 12345 + ST + 750.00 + ST + Kontantknappen registrerar en inbetalning på 750 kr för faktura nr 12345.

Utbet. eller knappen Delete används för att göra en utbetalning från kassa för t.ex. milersättning eller annat utlägg till en funktionär.

I startläge (Nästa Kund) trycker eller klickar man Utbet/Delete varvid ett nytt fönster öppnas där man kan välja på olika typer av utbetalningar (som standard finns Milersättning, Utlägg och Diverse).
Markera ett alternativ och man får en uppmaning ”Ange Summa” att registrera beloppet som skall utbetalas.
Knappa in beloppet och tryck ST. Glöm inte decimalpunkten. Kvittofönstret står i betalläge så därefter trycker man betalsättet Kontant.
Exempel: Delete + Milersättning + 120 + ST + Kontantknappen registrerar en Utbetalning på 120 kr för utlägg för milersättning.