Parkera kvitto

Skriv ut

Parkera Kvitto eller F10 används för att tillfälligt parkera ett kvitto, för att kunna ta en annan kund emellan. T.ex. om en kund har glömt sina pengar i bilen och går för att hämta dem och man tar en annan kund under tiden.

När man har knappat in en eller flera rader på kvittot parkerar man kvittot genom att trycka eller klicka Parkera Kvitto/F10. Kvittofönstret töms och man kan göra nya försäljningar.

När kunden återkommer och vill fullfölja köpet trycker man på Parkera kvitto/F10 igen. Har man bara parkerat ett kvitto visas de tidigare raderna direkt i kvittofönstret och man slutför försäljningen.

Finns det flera sparade kvitton visas ett nytt fönster där alla parkerade kvitton visas med kvittonr, datum och belopp. Man kan bläddra med Föregående respektive Nästa om det finns många kvitton eller avbryta med Stäng.

Man trycker eller klickar på det aktuella kvittot varvid raderna flyttas in i kvittofönstret och man slutför försäljningen.