Exportera rapporter

Skriv ut

Alla rapporter kan exporteras till flera andra lagringsformat för vidarebehandling i andra program.

När man klickar på knappen Exportera i rapporten öppnas fönstret Exportera rapport, där man anger Format, Filnamn och Sökväg.

Alla rapporter kan exporteras till ett antal olika format. PDF-  och XLS-formaten är det vanligaste, andra format är HTM, RTF, TIF, TXT. Du väljer format med vallistan i fältet Format. Ett PDF-dokument passar bra att visa på Internet och XLS-formatet används av Excel.

I fältet Filnamn måste man direkt skriva in ett filnamn, OBS utan filändelse! Därefter väljer man sökväg till var den exporterade filen skall lagras med att klicka på bläddraknappen (browse) som är knappen med tre punkter.

Knappen OK är inaktiverad till dess att sökväg och filnamn är angivna.

När man klickar på bläddraknappen, visas en dialogruta där man bläddrar fram den mapp, där man vill lagra den exporterade rapporten. Man kan alltså inte skriva in sökvägen från tangentbordet.

När man bläddrat fram mappen visas sökvägen framför filnamnet och aktuell filändelse visas efter filnamnet beroende på vilket format du har valt.

Nu har knappen OK aktiverats och rapporten exporteras till valt format när man klickar på knappen OK.