Kodfel vid ändringar

Skriv ut

Om man ändrar i scripten för en rapport kan det bli s.k. kodfel om man gör fel i syntaxen eller parameterarna.

En del fält som används i befintliga rapporter har kodsnuttar (Script) kopplade till sig. Ett exempel på ett fält som genererar kodfel om det tas bort utan att vidhängande kod i scripteditorn tas bort är; Utskriftsdatum som finns i sidfoten.
Det fältet genereras via kod och inte som en databasfråga. Detta innebär att ett felmeddelande visas när man försöker köra en rapport där man har tagit bort fältet ”Utskriftsdatum”.

Om man tar bort fältet Utskriftsdatum i sidfoten måste tillhörande kod också tas bort.

Markera fältet Utskriftsdatum och klicka på ikonen för ”Script editor” uppe bland funktionsknapparna.

Ett nytt fönster visas som innehåller scriptkoden till fältet, markera all text som hör till koden för fältet Utskriftsdatum och radera den.

OBS

Observera att flera rapporter innehåller flera kodsnuttar och att rätt del måste raderas. (eftersom du alltid arbetar i en kopia av originalrapporterna är det inte farligt om du gör fel, du kan alltid göra en ny kopia).

I fallet med detta exempel kan all text i Script editorn tas bort.