GIT-kassan

Skriv ut

Om man inte har OSCAR eller XPOS installerat kan man notera att betalning skett i den s.k. GIT-kassan.

Betala en bokning i GIT-kassan

Klicka knappen Kassa för att betala eller högerklicka tiden i starttidsschemat och välj kommando Kassa eller kortkommando Ctrl-F12.
Har man installerat och aktiverat OSCAR för betalning av avgifter hamnar man direkt i OSCARS kassabild och tar där betalt för avgiften. Lär mer om hur man aktiverar OSCAR för betalning av bokningsavgifter.

Använder man inte OSCAR för betalning av starttidsavgifter, används en enkel betalfunktion i GIT när man klickar knappen Kassa

En betalningsbild visas där man med knappen Betala anger att avgiften är betald. Betalmärkningen (B) visas i starttidsschemat när man visar den på nytt eller uppdaterar skärmbilden med F5.

Vid betalning med "lilla kassan" sker även en uppdatering av greenfeeloggen (samma förfarande som när en klubb har Oscar).

Kortkommando för att skicka in en obetald starttid i kassan är Ctrl+F12. Fokuserad spelare i starttiden (en eller flera) flyttas till kassafunktionen. Samma förfarande som om aktören har markerat, högerklickat och valt kassa. Detta kortkommando kommer då att fungera både för "lilla kassan" och Oscar.
Är ingen obetald slot i en starttid markerad och aktören trycker Ctrl+F12 händer ingenting.

Så här kan greenfeeloggen se ut (GIT.GreefeeLog.rpx under rapportmenyn Organisationsenhet - GIT-tidbokning).