Redigera pris i gruppbokning

Skriv ut

Efter GIT Releasen i april 2017, finns möjligheten att redigera priset för samtliga spelare som ingår i en gruppbokning på en och samma gång.

Ändra pris för gruppbokning

Genom att markera starttiderna i gruppbokningen vilket man gör genom att hålla shifttangenten nere samtidigt som du klickar på flera aktuella tider s.k. shift-klicka. Skulle man enbart vilja redigera i en viss starttid, då högerklickar man på den specifika starttiden.

När man högerklickar efter ha markerat en gruppbokning visas en rad olika alternativ i listan.

Redigera priset genom välja alternativet Ändra avgift gruppbokning.

Tre olika prisalternativ

Vi får nu välja bland tre alternativ om hur priset skall sättas. Första alternativet är via systemval (det är priset som sätts från början när en bokning genomförs i GIT).

Andra alternativet vi har är Eget val. Detta är en särskiljt alternativt som man manuellt får bestämma när pris/artikel skall användas. T.ex. kan man ha lagt upp en Greenfee-artikel som enbart skall sättas när en gruppbokning består av ett visst antal spelare (ex. om sällskapet är större än 12 pers, då gäller ett visst pris). Att en Greenfee-artikel skall visas i fältet Eget val krävs det att en specifik Greenfee-artikel är upplagd och att "Ej Systemval" är i bockat inne på artikeln.

Sista alternativet är att man kan lägga in gruppbokningen på ett Företag.

Samtliga spelare i de starttider som man ha markerat justeras priset för, antal spelare som berörs står angivet i rutan.

Information

• Vill man redigera priset för en enskild spelare i gruppbokningen, då ta man och dubbelklickar på den specifika starttiden som personen ingår i. Sedan väljer man att markera spelaren som man vill redigera priset för, väl Egenskaper och sedan byter man prissättning.
  • Funktionen för att redigera pris på gruppbokningen fungerar på gruppbokningar som innehåller upp till 5 starttider. Begränsningen beror på prestanda skäl.