Exempel 5

Alla får boka 100 dagar i förväg, gäster får rabatt om de bokar 14 dagar i förväg.

Klubben Alvesta GK vill ha följande:
Webbetalning: Ja
- Alla medlemmar och gäster får boka 100 dagar i förväg
- Gäster får rabatt på greenfee om de bokar och betalar (kräver att klubben har webbetalning aktiverad) mer än 14 dagar i förväg när de bokar via Min Golf på webben.

Arbetsgång

Klicka för att förstora

1. För att kunna begränsa bokning mer än 100 dagar i förväg, lägg upp ny medlemskapstyp med SGF-status Passiv som heter ”Begränsning av starttider”.

2. Lägg upp en ny reservation som är giltig för Medlemskapstypen ” Begränsning av starttider” alla starttider 999 dagar i förväg till 101 dagar i förväg kl. 23:59
Ge exempelvis denna reservationsregel namnet ”Bokning möjlig för alla 100 dagar i förväg” (även om den i själva verket förhindrar bokning tidigare än 100 dagar).

Klicka för att förstora

3. Lägg till en regel för Bokande system och kryssa i alla bokande system, gör alla starttider tillgängliga alltid via alla bokande system.

Klicka för att förstora

4. Aktivera Förbokningsavgift med kommando Boka » Inställningar » Betalningar på webben ».

Bocka för kryssrutorna Aktivera betalning på webben, Betala - ikryssad på Min Golf samt längst ned Använd förbokningsavgift.

5. Lägg upp en ny avgift med artikeltypen förbokningsavgift med en negativ avgift
(t.ex. -50kr) som är giltig vid bokning från 100 dagar i förväg till 14 dagar i förväg kl. 23:59

Bocka endast för bokande system Min Golf och Min Golf Skandinavien (när personer från Danmark, Finland och Norge bokar på Min Golf), eftersom rabatten endast gäller vid bokning via Min Golf.

6. KLART

OBS

Exemplen är gjorda i vår testmiljö för GIT-utveckling, och kommer även att användas i webb- och telefonutbildning när den nya releasen släpps i januari.
Vi har använt oss av några av de första golfbanorna i bokstavsordning, exemplen är alltså inte dessa klubbars tänkta starttidsupplägg.