Exempel 6

Medlemmar bokar 100 dagar i förväg, gäster bokar 30 och 10 dagar i förväg på vardagar resp helger.

Klubben Askersunds GK vill ha följande:
Webbetalning: Nej
- Alla medlemmar får boka 100 dagar i förväg
- Alla gäster får boka 30 dagar i förväg på vardagar och 10 dagar i förväg på helger.
- Reservation kontrolleras endast mot bokaren vilket gör att när en medlem vill boka in sig och några gäster en helg mer än 10 dagar i förväg, så går det bra.

Arbetsgång

1. För att kunna begränsa bokning mer än 100 dagar i förväg, lägg upp ny medlemskapstyp med SGF-status Passiv som heter ”Begränsning av starttider”.

2. Lägg upp en reservationsregel för medlemmar gäller helger 30-11 dagar i förväg.

3. Lägg upp en reservationsregel för medlemmar 100-31 dagar i förväg, gäller alla dagar

Klicka för att förstora

4. Lägg upp en ny reservation som är giltig för Medlemskapstypen ” Begränsning av starttider” alla starttider 999 dagar i förväg till 101 dagar i förväg kl. 23:59, dvs förhindra bokning innan 100 dagar före.

Resultatet blir härigenom att helger 10 dagar till 0 dagar och vardagar 30 dagar till 0 dagar är öppen för alla att boka (tider där man inte har några reservationsregler).

Klicka för att förstora

5. Fliken Bokande system – lägg upp en regel som öppnar alla starttider för bokning via alla Bokande system.

6. Menyval – Boka » inställningar » spelaridentifikation
Markera i gruppruta Reservationsregler: Reservationsregler kontrolleras endast för bokaren….

7. KLART

OBS

Exemplen är gjorda i vår testmiljö för GIT-utveckling, och kommer även att användas i webb- och telefonutbildning när den nya releasen släpps i januari.
Vi har använt oss av några av de första golfbanorna i bokstavsordning, exemplen är alltså inte dessa klubbars tänkta starttidsupplägg.