Webbmarknad

Webbmarknaden består av två delar: Egna maskiner till salu och Andra maskiner till salu.

Egna maskiner till salu

För att en maskin skall föras över till den centrala servern krävs en del inställningar. Dels måste egenskapen Till salu på maskinen vara satt till Ja. Glöm inte att också ange ett pris och gärna en beskrivande text. Utöver detta måste du i OnOncourse-programmets inställningar ange kontaktuppgifter».

I listan över maskiner till salu visas sedan en lista över maskiner som:

• är till salu men inte har överförts till centrala servern
  • har överförts tidigare men inte längre är till salu
  • har överförts tidigare och är fortfarande till salu

För att uppdatera den centrala servern med maskiner som antingen skall publiceras eller tas bort från centrala servern så trycker du på knappen Överför maskiner till webb i verktygsfältet.

Maskiner publiceras normalt i 30 dagar.

Andra maskiner till salu

När du klickar på listan Andra maskiner till salu så kontaktar datorn direkt den centrala servern för att hämta information om vilka andra maskiner som finns till salu. Maskinerna är som standard grupperade efter maskintyp.

Dubbelklicka på en maskin som du är intresserad av, så öppnas ett fönster med mer information om maskinen, tex kontaktuppgifter till säljaren.