HCP-regel

En HCP-regel används för att begränsa tidsbokning beroende på spelarnas HCP.

Du kan begränsa tidbokningen beroende på spelarnas HCP. En HCP-regel kan definieras för olika grupper av personer samt vissa tider samt olika för män och kvinnor.

Skapa HCP-regel Visa

Skapa HCP-regel

Aktivera fliken HCP-regel och klicka på knappen Nytt eller tryck Egenskaper för att ändra en befintlig regel.

Skriv Namn på HCP-regeln. Man kan också välja att ta bort bocken i rutan Aktiv för att tillfälligt avaktivera regeln. Förklara meningen med HCP-regeln i fältet Beskrivning. Ange Max Exakt HCP för Män respektive Kvinnor.

I Urvalsfältet väljer du vilka personer som skall omfattas av reservationen, se beskrivning av urval under reservation för mer detaljer. I fältet Period anger du Start- och slutdatum för reservationen, om det gäller tills vidare sätt en bock i rutan Inget slutdatum.
Ange Frekvens eller veckodagar när HCP-regeln inträffar.
I fältet daglig frekvens anger du klockslag fr.o.m och t.o.m. när HCP-regeln skall gälla.

Klicka på OK för att spara, och klicka på Spara i banans dialogruta.
HCP-regeln kan raderas med knappen Radera HCP-regel.

Vid bokning i receptionen får du en varning att spelaren har högre HCP än tillåtet, men du kan gå förbi varningen och boka ändå. Via Internet och Golfterminal kan man dock inte gå förbi en HCP-regel.

Max HCP - Att tänka på: Visa

• Du anger HCP för herrar och damer var och för sig.
  • Du kan välja ålderskategori och medlemskapstyp för en HCP-regel, dock ej klubbgrupp.
  • HCP-regel för greenfeegäster definieras med urvalet ”Alla exkl egna medlemmar”.
  • Du kan sortera raderna under fliken genom att klicka i rubriken.