T

Senast uppdaterad:

Skriv ut

Begrepp som börjar på bokstaven T listas i denna lista.

Tee

Detsamma som utslagsplats. Tee finns vanligen i tre olika svårighetsgrader, det som skiljer är vanligen bara avståndet från tee till hålet. Varianterna är röd tee, gul tee samt blå tee och vit tee för proffs.
 
Två-, tre- och fyrboll

Det antal spelare/sidor som spelar tillsammans i samma boll. Tre- och fyrboll kan även förekomma som begrepp i spelform.
 
Tävling

En arrangerad form av spel över minst 9 hål. Minst fyra spelare eller två lag skall starta. Spelet sker enligt golfspelets regler och syftet är att rangordna spelarna efter uppnådda resultat.

Anmärkning: Tävlingsliknande spel = spelform som inte följer spelets regler men ändå syftar till att rangordna spelare efter uppnådda resultat. Exempel är "Skins Game", "Shoot Out", Scramble, Snörtävling och spel där antalet klubbor begränsats till färre än 14.
 
Tävlingsrond
 
En tävlingsrond är en rond i en officiell tävling eller företagsgolf där klubben ansvarar för arrangemangen inklusive bevakning av amatörregler och handicapregler. Antalet hål i en tävlingsrond fastställs av tävlingsledningen.