Driftsstopp i SGF:s IT-miljöer lördag den 18 juni – detta hände

Tidigt lördagen den 18 juni låg flera av Svenska Golfförbundets IT-miljöer nere. Nya och gamla GIT, Min Golf, Min Golf Bokning, GIT Tävling, golf.se och Onlinehjälpen. Det är naturligtvis mycket olyckligt då driftsäkerhet är högsta prioritet för oss.

Vår jourhavande GIT-personal inledde omedelbart felsökning och snart förstod vi att det handlade om en större driftsstörning hos en leverantör, något som låg helt utom vår kontroll.
När felet hos leverantören väl var avhjälpt behövde vi hjälp av andra tekniker för att få i gång alla tjänster. Allt var uppe och verifierat igen klockan 08.55, drygt 2,5 timme efter att driftsstoppet började.
Alla inblandade från SGF arbetade intensivt, dels för att göra avbrottet så kort som möjligt, dels se till att ni på klubb fick information om vad som skedde.

Så kommunicerar vi
Vår huvudkanal för information vid driftsstopp är GIT Onlinehjälpen. Den låg dock nere, tillsammans med övriga kanaler i vår driftsmiljö där vi vanligen lägger upp informationsmeddelanden: golf.se, nya GIT, gamla GIT och Min Golf.
Vår första kommunikation till Golfsverige skedde denna gång därför via GIT e-post. När Onlinehjälpen väl var tillgänglig igen publicerade vi uppdateringar där.
Alla klubbar som skickat in supportärenden om att GIT inte var tillgängligt fick också svar direkt på morgonen.

Så jobbar vi
Det kan vara bra för dig som använder GIT-tjänsterna att känna till att SGF alltid har en person ur GIT-teamet som har driftsjour alla dagar om året, helg som vardag.
Vi har också larm på alla kritiska delar i vår driftsmiljö som skickas till oss när tjänster som GIT, Min Golf och golf.se inte är tillgängliga.

Två avslutande tips
Se till att ni har uppdaterat ert GIT-register med aktuella kontaktpersoner på rätt roller, så att vi når rätt personer via GIT e-post med den här typen av viktiga utskick. Se här hur du gör »

Det finns en funktion i GIT som ni kan ställa att det ska göras dagliga backupper av er tidsbokning. Filerna sparas lokalt på er dator läs mer här »

/GIT-teamet