Problemet med manuell justering och CAP åtgärdat

När klubben manuellt justerar en spelares exakta handicap innebär det att klubben ger spelaren en ”nystart” p g a ändrad allmän spelstandard. Då ska spelarens lägsta exakta handicap ändras till det nya exakta handicapet automatiskt i systemet. Det har dock varit en bugg i systemet som gjort att detta inte fungerat, och vissa spelares handicap har felaktigt stoppats av CAP-funktionen när de fått en större justering uppåt.

Klicka på läs mer för att läsa mer om vad som är bra att känna till kring Manuell justering och CAP.

I samband med denna veckas uppdatering i GIT Online är denna funktion införd och manuell justering fungerar som det ska.

Detta behöver du som handicapansvarig på klubben känna till:
1. Det är drygt 2 300 spelare som kan ha fått en manuell justering och där CAP har stoppat höjningen. Dessa rättas undan för undan med start 2 juli. Spelaren får då ett mejl om att exakt handicap är ändrad. Spelaren kan då höra av sig till klubben och fråga om vad som hänt. Då vet du och kan förklara.
2. När du i fortsättningen manuellt justerar en spelares exakta handicap kommer det att fungera, utan att CAP stoppar höjningen.