Tillbaka till nyheter

Summering av HCP

Det har varit en händelserik januari på HCP fronten. Här kommer en summering av de tre största problemen som vi arbetar på just nu.

1. PCC

Implementeringen av PCC beräkningen har fungerat bra. Vi kom igång som planerat och Bedinge Golfklubb var först ut med att generera en PCC beräkning. 
Däremot har inte mejlen fungerat. Det ska till en justering i registreringsmejlet och det ska till ett nytt mejl när PCC förändrat exakt HCP. Detta fungerar i test men inte i produktion. Vi arbetar med vår mejlleverantör för att få ordning på detta. Under tiden skickar systemet ut ett extra registreringsmejl efter PCC beräkningen efter midnatt. 
 

2. KONSTIGA HCP

Samma dag som SGF aktiverade PCC passade GolfBox på att släppa en justering av HCP beräkningen. Ändringen gör att en spelare som registrerar en rond får alla sina ronder omräknade. ALLA… Det genererade i ett par konstiga fel för ett antal spelare som hade gamla fel, på riktigt gamla ronder. Vi har klagat på denna ändring och krävt att det ändras tillbaka. Tillbakarullningen väntas i test i dag och i produktion ikväll eller imorgon.
Viktigast att ta med sig:
  1. Endast spelare som registrerat ronder mellan 13/1 - 25/1 (eller när vi nu får upp tillbakarullningen i produktion) påverkades.
  2. I samband med detta fel korrigerades dryga 2000 spelare som hade fel på ronder år 2020. Dessa spelare kan kanske ha fått förändrat HCP.
  3. Det är inte säkert att man har fått ett fel bara för att man registrerade en rond under perioden. Därför är det vår uppfattning att vi inte kan gå ut med ett generellt meddelande till de berörda.
Vi ska undersöka mer kring effekterna och se vilken information som är relevant

3. LHI

Vi har ett fåtal användare som har LHI på markant mer än 365 dagar. Felsökning pågår med GolfBox.