GIT Informerar 2020-11-30

I detta GIT Informerar har vi med: Digitalisering av utbildningserbjudandet, arbetet med GIT Online, Framsteg inom MA-projektet (Marketing Automation) och tips från GIT-teamet.

Hej!

Hösten försvinner i rasande fart och det är inte många veckor kvar till jul.

I GIT-teamet pågår många aktiviteter – här kommer en uppdatering.

Digitalisering av utbildningserbjudandet

Vi ser ett behov av onlineversioner av alla GIT-utbildningar och har därför påbörjat arbetet med att digitalisera utbildningserbjudandet. Det är ett tidskrävande projekt som involverar flera avdelningar hos SGF, och arbetet kommer därför pågå under en längre tid.

Just nu pågår inspelning av två avsnitt av GIT-skolan, som är tänkta att lanseras före jul. Den ena filmas tillsammans med klubbrådgivarna och den andra tillsammans med Swedbank (om webbetalning). Dessutom planeras en längre webbaserad utbildning, där vi talar mer strategi i kombination med ”hur-göra-i-GIT”.

Arbetet med GIT Online

Roadmap för kommande leveranser

Nu har vi äntligen en roadmap på plats, som innebär att det från och med nu är möjligt med leveranser var sjätte till åttonde vecka. Den visar också att det är fullt rimligt att hela övergången är klar till december 2022.

Roadmapen uppdateras månadsvis och flera projekt kan komma att delas upp. Uppdelningarna kommer att göras där det är naturligt och i dessa fall startar vi med de funktioner som används oftast. För att leverera så smart och kostnadseffektivt som möjligt väntar vi med sällanfunktioner (t.ex. att göra sina inställningar) till 2022.

Vad lanseras härnäst?

Näst på tur att levereras är Analys och statistik (tidigare refererad till som BI). Tillsammans med vår partner Players 1st ger vi alla klubbar möjlighet att följa upp bokningar och medlemmar. Vi har skickat in samtliga bokningar för 2018–2020 som en bas för statistiken och från och med nu synkas bokningar dagligen. För den här funktionen har vi nu även uppdaterat GIT med en funktion där ni kan kategorisera era upplagda banor. Så kom ihåg att gå in och uppdatera era banor.

Webbinarier för dig som vill veta mer om Analys och statistik

Just nu planerar vi för webbinarier tillsammans med klubbrådgivarna, som i första hand kommer att hållas under vecka 3. Planen är att erbjuda tillfällen både dag- och kvällstid, så att så många som möjligt har möjlighet att delta. Information om hur du anmäler dig kommer inom kort.

Utveckling pågår också just nu inom (preliminär release inom parentes):

• Statistikfunktion (dec 2020)
  • WHS-rapporter (dec 2020)
  • Webbetalning (dec 2020 – jan 2021)
  • Person (jan–feb 2021)
  • Bokningsmejl och gruppbokning (feb–mars 2021)

Under utredning/krav arbetar vi just nu med:

• PCC i världshandicapsystemet
  • Artikelschema
  • En sida för klubb- och webbinfo
  • Ekonomi 2.0, årsfakturering

Framsteg inom MA-projektet (Marketing Automation)

Vi har identifierat ett 20-tal automatiserade mejl som skickas från GIT – bland annat bokning, tävling, markörsmejl och utskick till nya golfare. Alla mejl gås nu igenom och vi lägger till information där det saknas.

Skicka mejl från GIT verksamhetskrav börjar också bli klart, vilket har resulterat i ett nytt avtal med vår leverantör. För er på klubben kommer tre alternativ att presenteras (alternativ A ingår i GIT Online).

A. Tillgång till Datatalks: Att via Datatalks skapa urval för vilka medlemmar, företag och roller ni vill skicka mejl till (= skapa tags). I Datatalks finns några mejlmallar att välja bland. Enklare formatering är möjlig, som exempelvis lägga till bilder, länk och addera en bifogad fil. Detta kommer att ingå i klubbens GIT-avgift.

B. Tillgång till Datatalks och Sales Manago (mejl + CRM-funktion): Att via Datatalks skapa urval för vilka medlemmar, företag och roller ni vill skicka mejl till (= skapa tags). Dessa tags kan sedan användas vid utskick via Sales Manago (SM). I SM kan ni skapa egna mejlmallar och här finns också tillgång till CRM-funktion, som t.ex. visar alla utskick som gjorts till en medlem/ett företag. En extra månadsavgift tillkommer för tillgång till SM.

C. Allting som finns i alternativ B, tillgång till hela SM samt marketing automation-funktioner. Månadsavgiften blir då högre än för alternativ B.

Ett tydligt erbjudande kommer att finnas tillgängligt under januari 2021 och om allt går enligt plan så har vi de första pilotklubbarna ombord till våren.

Tips!

Kom ihåg att uppdatera kontaktpersoner i GIT så att rätt personen nås av den här typen av information. Tänk också på att gå igenom era uppdrag innan årets slut så att de inte går ut vid årsskiftet.

Vi hörs snart igen!

Ylva Skännestig
Utvecklingschef Golfens IT-system (GIT)