GIT Informerar 2021-04-16

Denna gång skriver jag om: Status inför uppdatering av nya GIT 20 april, webbetalning, förändringar i Grönt kort, PCC och information från Klubbsupporten.

Hej,

Välkommen till ett nytt GIT Informerar!

Status inför releasen 20 april

➤ Gruppbokning. De första delarna finns nu i nya GIT: skapa/radera gruppbokning, förkorta/förläng gruppbokning och kopiera/flytta gruppbokning. Det är också möjligt att redigera en starttid åt gången som en vanlig bokning. Vid nästa release i början av juni kommer resterande delar för att göra funktionen Gruppbokning komplett.

➤ Kvitton. Spelarens alla kvitton finns samlade på Min Golf. Om spelaren betalar med Swedbank Pay – oavsett om är via Min Golf, Min Golf Bokning-appen eller Golfterminalen – kommer denne att hitta alla sina kvitton på Min Golf under ”Mina inställningar” > ”Betalningar”.

➤ Mejlutskick. En mängd olika mejl har fått – eller är på väg att få – ny färg, form och nytt innehåll. Det gäller utskicken om bokning, gruppbokning, avbokning, samtliga tävlingsmejl och handicap-mail, mejl till nya golfare samt support för spelare som startar sin resa in i golfen via börjaspelagolf.se.

➤ Webbetalning. Klubbar som använder webbetalning kan göra återbetalningar direkt i starttidsschemat.

➤ GIT e-post. Funktionen Skicka e-post från GIT sätts nu i produktion. Det blir också startskottet för de elva pilotklubbar som kommer att börja arbeta i de nya verktygen GIT e-post och GIT marknadsföring från och med första veckan i maj.

Läs mer om releasen här

Webbetalning – behörighet att göra återbetalning

De klubbar som använder webbetalning behöver tänka på att skapa behörighet för de medarbetare som ska kunna utföra återbetalningar. Information om vem som är inloggad när återbetalningen görs samt anledningen till återbetalningen kommer alltid att anges.

Tänk på att generiska namn som ”Reception1” inte kommer att accepteras av en revisor, så de personer ni ger behörighet bör alltså ha eget golf-ID.

Av GDPR-skäl kommer det från och med i höst även bli obligatoriskt att alla som på något vis har behörighet i GIT också är registrerade med personnummer.

Förändringar i Grönt Kort

Nya krav har införts för den person som intygar ett spelprov. Personen behöver nu ha handicap 54.0 eller lägre samt ett aktivt medlemskap i en svensk golfklubb.

Läs mer på Onlinehjälpen

Läs mer på golf.se

Vill du få bättre koll på Grönt Kort? I GIT-skolan finns en utbildning där du får lära dig mer om det nya regelverket och hur du administrerar Grönt Kort i GIT och GIT Online.

Till utbildningen

Status hos klubb- och spelarsupporten

Allmän info

Det nya ärendehanteringssystemet är nu helt implementerat och nästa steg är utvärdering och automatisering. Nu går vi bland annat igenom den FAQ vi har skapat, så att den synkar med Golfsveriges efterfrågan. FAQ:n hanterar främst spelarfrågor men kan självklart även användas av dig på klubben.

Klubbsupporten

I vårt SLA (Service Level Agreement) har vi för närvarande angett 24 timmar som den gräns inom vilken supporten ska återkomma till klubbarna. Det innebär att om supporten svarar, löser eller slutför ett ärende inom 24 timmar blir det markerat som grönt/godkänt. De ärenden som inte besvaras inom ett dygn blir rödmarkerade/ej godkända.

För närvarande är 93 procent av ärendena gröna och 7 procent röda, vilket sammantaget är bra – framför allt då även helgdagar tas med i beräkningen av svarstid. Vår vision är dock att du ska få svar inom 6–8 timmar under lågsäsong.

Tips:

➤ Supporten har fått en del ärenden där mejladressen till kontaktpersonen/klubben har varit felaktig, vilket resulterat i att mottagaren inte har fått supportens svar. Dubbelkolla därför att din kontaktinformation stämmer innan du skickar in ärendet.

➤ Onlinehjälpen är alltid tillgänglig, och här kan du få svar på många frågor.