GIT Informerar 2021-09-10

Hej,
I denna veckas utskick får du bland annat veta mer om en spännande och matnyttig utbildning, nästa release och det viktiga säkerhetsarbete som pågår kring GIT.

Hej,
I denna veckas utskick får du bland annat veta mer om en spännande och matnyttig utbildning, nästa release och det viktiga säkerhetsarbete som pågår kring GIT.

Ny eftertraktad GIT-utbildning för dig i ledningen

Under den kommande höst- och vintersäsongen har du möjlighet att lära dig mer om all den data ni har tillgång till på klubben, och hur du kan använda den för att fatta ännu bättre beslut. I den här lärarledda distansutbildningen får du bland annat hjälp med omvärldsanalys och vassare prissättning för både gäster och medlemmar.

Det första utbildningstillfället blev snabbt fullbokat när vi skrev om det i SGF-nytt, och nya tillfällen har därför planerats in under hösten samt under januari 2022. Håll ögonen öppna ­­– mer information kommer i GIT Informerar under vecka 42.

Säkerhetsarbete i och omkring GIT

I och med GDPR krävs en större säkerhet kring de personuppgifter som hanteras i GIT. Arbetet med detta pågår kontinuerligt och nästa steg innebär att vi:

• Raderar personer som heter ”Reception Reception” ur GIT (troligtvis under februari 2022).
  • Inför krav på att de personer som har behörighet att se och uppdatera personuppgifter i GIT, också måste vara registrerade i GIT med personnummer.
  • Loggar och registrerar vilka användare som uppdaterar vissa personuppgifter i GIT, till exempel vem som lägger upp nya personer, raderar en person eller lägger till personnummer. Vi kommer gå igenom det här mer i detalj innan det är dags för utveckling.

Du kan redan nu se över vem hos er på klubben som har behörighet att hantera personuppgifter i GIT, och se till att alla som loggar in i GIT har personliga inloggningar. Vi återkommer med mer information om det här arbetet framöver.

Läs mer här om hur du uppdaterar uppdrag »

När GIT strular – titta på Onlinehjälpen

När vi har problem med något i GIT-miljön kan du alltid hitta information om detta på startsidan på GIT Onlinehjälpen. Där lägger vi upp de senaste uppdateringarna och om det är möjligt även en prognos för när vi tros ha en lösning på problemet. Tänk också på att när det är problem i en del av GIT (till exempel GIT Tävling) så fungerar ofta övriga delar (nya GIT, Min Golf, Min Golf bokningsapp och så vidare) som de ska.

Vad händer i nästa release?

Nästa release kommer 21 september, och vi planerar då att stänga GIT från klockan 18.00 och cirka tre timmar framåt. Både gamla och nya GIT kommer att uppdateras vid den här releasen, eftersom vi nu på allvar börjar ”stänga” sidor och funktioner i gamla GIT. Läs mer om detta här.

Inför releasen återkommer vi med mer information om innehållet och några korta filmer på Onlinehjälpen.

Ylva Skännestig
Utvecklingschef Golfens IT-system (GIT)