GIT Informerar 2021-10-22

Skickat till klubbens primära e-postadress och följande roller i GIT: Kansli/Reception, Klubbchef/VD/Intendent, Mottagare av GIT-information

Hej,

Många nyheter är på gång inför de kommande månaderna, och i det här brevet kan du läsa om några av dem. Bland annat släpps flera funktioner i nästa release som vi tror att du kommer ha stor nytta av. Vi får också efterlängtad förstärkning i GIT-teamet, som kommer gynna utvecklingen framöver.

Det här kommer i nästa release

Den 23 november är det dags för nästa stora uppdatering. En mängd funktioner kommer då att flytta från gamla till nya GIT.

Just nu arbetar vi med två större projekt, där flera nya funktioner kommer med i denna release.

1) Person

● Efter feedback från referensgrupperna införs fältet Folkbokföringsadress, där adressuppgifter hämtas direkt från Skatteverket.

● Adressflikarna Bostad och Arbete tas bort.

● Fältet Alternativ adress kommer finnas kvar för de medlemmar som saknar folkbokföringsadress. Den alternativa adressen markeras då även som fakturaadress.

● Det blir obligatoriskt att ange ett av adressalternativen som Fakturaadress, vilket innebär att alla medlemmar måste ha adressuppgifter i GIT.

● I samband med denna release försvinner möjligheten att uppdatera adressuppgifter i gamla GIT. Det kommer då bara vara möjligt att redigera kontaktuppgifter i nya GIT. Golfaren kommer fortsatt kunna uppdatera sina egna kontaktuppgifter i Min Golf.

● Vid denna release införs det första steget i avsnittet som låter dig ange vårdnadshavare för yngre juniorer. Mer information om detta kommer i nästa utskick av GIT Informerar.

Läs mer om ändringar i person »

2) Ekonomi

Fler säljorganisationer – steg två

Alla texter med köpinformation som visas i Min Golf kommer att uppdateras för att matcha det ni publicerar. På Onlinehjälpen kommer du hitta malltexter som du kan kopiera och klistra in i dina artiklar i nya GIT innan du publicerar avgifterna på Min Golf.

Redan nu kan du också skicka in ansökan till Swedbank Pay för att lägga upp fler säljorganisationer på er klubb (till exempel ett avtal för klubben och ett för klubbens driftbolag). Swedbank Pay inlösenavtal görs med digital signering. Kontakta klubbsupporten för att få ett avtal utskickat till er.

Transaktionslistor uppdateras

Transaktionslistan i Excel består nu av två flikar: en med alla detaljer (den du kan få ut från GIT idag) och en med summeringar. Tanken är att du ska kunna använda den summerade delen som bokföringsunderlag.

Tilldela avgifter

Det här är en stor uppgift och vi har därför delat upp den i tre delar:

1) En förprocess som kan användas när det passar er på klubben. Den hjälper dig att ”städa registret” och kontrollera att era inställningar är rätt. Om det ändå blir fel när du tilldelar avgifter kan du går tillbaka till förprocessen och radera upplagda avgifter och därefter tilldela igen.
Vår förhoppning är att du kommer ha stor hjälp och nytta av den här funktionen!

2) En guide som hjälper dig i arbetet att tilldela.

3) Möjligheten att skicka e-post till personer med obetalda avgifter. Det här är främst en funktion för de klubbar som använder Min Golf för betalning av årsavgifterna.

Webinarier och film i samband med releasen

Den 24 och 25 november har vi planerat ett antal webinarier för att gå igenom nyheterna i releasen. Har du inte möjlighet att delta live kommer webinarierna att spelas in så att du kan titta i efterhand. Under releaseveckan kommer vi också publicera en del kortfilmer på Onlinehjälpen, där de nya funktionerna gås igenom.

Vi återkommer med tider och anmälningslänk till webinarierna när det närmar sig!

Nytt tillskott till GIT-teamet

Den 1 januari välkomnar vi Helen Platt som kravanalytiker till SGF och GIT-teamet. Hennes uppdrag går i stora drag ut på att skapa sig en så bra förståelse för era behov ute på klubbarna som möjligt, och förmedla detta till GIT-teamet så att vi kan skapa bästa möjliga verksamhetsstöd för er.

Helen kommer bland annat skapa nätverk och olika referensgrupper, samla på sig insikter från er på klubb via intervjuer, besök och träffar – samt samla information från golfarna.

Hon har lång erfarenhet inom kravanalys, projektledning och verksamhetsutveckling, är för närvarande ordförande i Ängelholms GK och har gått klubbchefsutbildningen.

Tips från klubbsupporten

En liten påminnelse om att det finns en checklista för fakturering på Onlinehjälpen! Kolla in den om du vill ha hjälp eller vägledning.

I nya GIT kommer vi utveckla den här listan inne i själva systemet, vilket gör att du får hjälp att ”städa registret” innan du startar tilldelningen.

Se checklistan här »

Ylva Skännestig
Utvecklingschef Golfens IT-system (GIT)