GIT Informerar 2021-11-12

Hej, I det här brevet får du bland annat veta mer om releasen den 23 november och kan anmäla dig till två kommande webbinarier. Vi vill också slå ett slag för en viktig punkt där vi behöver din hjälp – se mer om uppdatering av klubbens slingor här nedan.

Uppdatera klubbens slingor i GIT

Har du uppdaterat klubbens slingor i GIT? Många klubbar missar att uppdatera denna information, vilket leder till att ni på klubben inte kan lägga upp tävlingar på banan och era medlemmar inte kan registrera handicap när de spelat på banan.

Vi vill därför be dig att redan idag gå in i menyvalet och uppdatera era slingor. Så här gör du:

➤ Gå till Administration > Inställningar Golfbana > Bana. Klicka igenom era upplagda banor och se till att datumet för slingorna sträcker sig långt in i på 2022. Det är inget problem att ha slingan aktiv ända fram till december 2022 eller 2030. Läs mer om bana här »

Ta också gärna för vana att se så att era slingor är markerade som handicapgrundande:

➤ Gå till Administration > Inställningar Golfbana > Slinga, för att se så att de slingor som är upplagda på er bana är handicapgrundande när de ska vara det. Rutan ”HCP-grundande” ska vara ikryssad i de allra flesta fall (undantagsfall gäller dock när banan byggs om, har vintergreener eller liknande).  Läs mer om slingor här »

Det här kommer i releasen 23 november

Den 23 november kommer nästa större uppdatering av nya GIT. Vi räknar med att implementeringen kommer ske mellan 17.00 och 22.00, och under den här tiden kommer GIT och Min Golf att vara stängda.

Denna release handlar framför allt om avsnittet Ekonomi. Tilldela avgifter kommer nu att ”flytta in” i nya GIT. Till denna funktion har vi också lagt in en förprocess, som erbjuder dig hjälp i förberedelserna inför tilldelningen av avgifter i GIT.

Vill du veta mer om innehållet? Anmäl dig till det kostnadsfria webbinariet (lite längre ner i brevet), där vi går igenom innehållet mer ingående.

Vi skjuter upp två uppdateringar inom Person

Två av de planerade funktionerna som skulle ha släppts i samband med releasen den 23 november kommer att skjutas upp till nästa release i februari 2022; Vårdnadshavare samt Folkbokföringsadress. I och med att Folkbokföringsadress skjuts upp kommer vi även avvakta med att rensa adresser och telefonfält.

Tips inför att Vårdnadshavare införs

I och med att denna funktion skjuts upp får ni på klubben lite extra tid på er att förbereda delar som kommer underlätta arbetet vid införandet, då varje underårig medlem ska tilldelas en vårdnadshavare. Det finns två scenarios:

1. Del i familjegrupp
När funktionen Vårdnadshavare blir tillgänglig efter årsskiftet kommer vi per automatik göra den som är kontaktperson i familjegruppen till vårdnadshavare för eventuella underåriga i gruppen.
Tips! Se gärna över era medlemmars familjegrupper och vem som är kontaktperson i dem, så har ni lite koll inför eventuella frågor från dessa.

2. Inte i familjegrupp
I de fall en underårig inte ingår i en familjegrupp, kommer du manuellt behöva koppla ihop den underåriga med en vårdnadshavare. Vårdnadshavaren måste då finnas i GIT med personnummer, gärna mejladress samt övriga kontaktuppgifter ni på klubben anser att ni behöver.
Tips! Börja redan nu att se över vilka av era underåriga medlemmar som inte är i familjegrupp, och ta reda på vem som kan anges som dennes vårdnadshavare.

Kommande webbinarier

GIT e-post

Få en introduktion i GIT e-post och se hur klubben och distriktet kan skapa mer riktad, anpassad, enkel och professionell medlemskommunikation. Webbinariet tar cirka en timme och riktar sig till dig som arbetar med kommunikation och information på klubben eller i distriktet.

Mer info om webbinariet här »

Anmäl dig här »

Vad innehåller releasen 23 november?

Vi går igenom alla funktioner och hur de fungerar:

➤ Tilldela avgifter, inklusive den nya förprocessen
➤ Säljföretag
➤ Artiklar
➤ Min Golf-betalningar

Anmäl dig här »

Ny lösning för TV-visning på gång

Som många vet så sjunger TV-visningen onScreen på sista versen. En stor anledning till det är att Microsoft inte längre stödjer den gamla versionen av webbläsare som används, och att det inte heller går att uppgradera den befintliga versionen. Just nu arbetar vi därför på att få fram en ny TV-visning till säsongen 2023. Vi återkommer så snart som möjligt med en lösning, tidplan och mer information.

Ylva Skännestig
Utvecklingschef Golfens IT-system (GIT)