GIT Informerar 2021-12-08

Hej, I årets sista GIT-informerar får ni veta mer om planeringen av nya GIT och GIT e-post. Jag tipsar också om hur ni kan GDPR-anpassa ert register och sist men inte minst om lite givande julunderhållning!

Skickat till klubbens primära e-postadress och följande roller i GIT: Kansli/Reception, Klubbchef/VD/Intendent, Mottagare av GIT-information.

Följ utvecklingen av nya GIT

Är du nyfiken på hur det går med utvecklingen av nya GIT? Då ska du gå in och titta på GIT Roadmap. Här kan du se hur bra och smarta funktioner växer fram till er klubb. I december 2022 ska alla funktioner vara överflyttade!

GIT roadmap hittar du här »

Ekonomiväxeln byts ut från 2023

I januari 2022 kommer du att få mer information om vilka alternativ ni på klubbarna kommer att ha när det gäller fakturering och debitering av avgifter från och med 2023. Detta eftersom den nuvarande ekonomiväxeln inte följer med till nya GIT.

Vill ni bli först med GIT e-post?

Från och med vecka 2 börjar det spännande arbetet med att lägga upp nya GIT e-post. Är ni intresserade av att tillhöra de första klubbarna som får tillgång till verktyget? Håll då utkik efter den anmälningslänk som klubbrådgivarna kommer att skicka ut under vecka 50-51. Senast vecka 17 ska alla klubbar vara upplagda.

En grundläggande utbildning i GIT e-post startar under vecka 4. Här får du veta mer om verktyget och dess användningsområden.

Anmäl dig här »

Tips om klubbens registervård och GDPR-regler

Det är inte tillåtet enligt GDPR att spara information om före detta medlemmar om de inte längre har en ekonomisk relation med klubben. Ni får alltså inte ha kvar utträdda medlemmar i ert medlemsregister för eventuellt ”framtida behov”.

Gör så här för att radera sådan information och för att de ska komma med i GIT:s årliga rensning av personer i januari:

➤ Gå in i menyvalet Före tilldela i nya GIT
➤ Steg 4 ”Visa medlemmar som saknar giltigt medlemskap”
➤ Gå in på varje person och undersök varför personerna ligger kvar. Ibland har ni säkert en god anledning, för övriga gör ni ett utträde.
➤ Rensa eventuella gamla inträdesavgifter och liknande som är giltiga till 2083-någonting.

Får vi bjuda på lite julunderhållning?

När du tröttnat på julfilmerna finns det gott om inspiration bland våra filmer och inspelade webbinarier:

Se instruktionsfilmer »

Se webbinarier »

Är du sugen på mer matnyttigt än julbordet är du välkommen att utforska GIT-skolans bibliotek av digitala utbildningar:

Till GIT-skolan »

Dela gärna med dig av inspirationen till dina kolleger och ideella på klubben!

Detta är det sista GIT-informerar för i år, vi återkommer i slutet av januari 2022. Tack för i år och ha en riktigt fin jul!

Ylva Skännestig
Utvecklingschef Golfens IT-system (GIT)