GIT Informerar 2022-04-01

Hej!
I månadens mejl hittar du ekonominyheter, TV-visning och många användbara tips. Trevlig läsning

Skickat till klubbens primära e-postadress och följande roller i GIT: Kansli/Reception, Klubbchef/VD/Intendent, Mottagare av GIT-information.

Lägre transaktionsavgifter hos Swedbank Pay

Nu blir det billigare för alla golfklubbar som använder betallösningen Swedbank Pay via Svenska Golfförbundet. Transaktionsavgifterna sänks nämligen från och med idag! Detta tack vare större volymer och fler anslutna klubbar och bolag.

Läs mer här »

Pay and play i Min Golf bokningsapp

Snart kan också de som inte har Golf-ID boka och betala via appen Min Golf Bokning! Denna funktion beräknas finnas tillgänglig i maj. Om din bana är öppen för alla gör du enkelt inställningarna i nya GIT. Lägg upp banan som vanligt och kryssa i knappen för Pay&Play. Vill du att spelaren ska betala i samband med bokningen kan du välja "tvingande betalning".

Läs mer här »

Export till Visma eEkonomi tillfälligt ur funktion

Använder din klubb Visma eEkonomi? Då behöver ni tillfälligt skapa betalningar i Min Golf eller använda manuell fakturering direkt i ekonomisystemet. Skälet är att en oannonserad uppdatering av Visma eEkonomi förhindrar möjligheten att exportera fakturaunderlag från GIT. Justeringar i Ekonomiväxeln pågår och en uppdatering som löser problemet kommer i GIT-releasen 17 maj.

Ekonomiväxeln försvinner 2023

För att du ska få säkra och smidiga betalningslösningar i nya GIT kommer nuvarande ekonomiväxel att fasas ut. Klicka på knappen nedan för information om hur ni kommer att kunna tilldela avgifter och fakturera från och med 2023.

Läs mer här »

Ny TV-visning till alla klubbar i slutet av april

En ny version av TV-visningen kommer att finnas tillgänglig för alla klubbar i slutet av april 2022. Den Internet Explorer-version som nuvarande GIT TV-visning använder stängs ned 15 juni. Mer information kommer om ett par veckor.

GIT e-post

Nu är alla klubbar och distrikt anslutna till GIT e-post. Om din klubb inte kommit igång med verktyget än, anmäl en administratör till SGF:s klubbsupport redan idag! Denne kan sedan lägga upp flera administratörer och användare. Använd din primära e-postadress för att kunna logga in till GIT e-post via GIT.

Snart kommer en kurs i GIT-skolan, till dess kan du hitta all information på Onlinehjälpen.

Om GIT e-post »

Skriv inte över mallarna i GIT e-post

Klubbsupporten får in många ärenden där klubben redigerat sin e-postmall i GIT e-post så att den blivit felaktig eller ”trasig”. Se till att endast ändra i e-postmallarna om du ska lägga till klubbens logga eller uppdatera uppgifter i sidfoten. När du gör ett nyhetsbrev ska du istället klicka på ”Skapa ny kampanj” och sedan välja mallen som bas. Se markering i bilden nedan:

Uppdatera klubbens kontaktpersoner i GIT

Håll koll på att klubbens kontaktpersoner är uppdaterade. Klubbar, distrikt och Svenska Golfförbundet använder dessa kontaktpersoner för nyhetsbrev och andra utskick. Eventuella driftsstörningar under säsong kommer också att kommuniceras från GIT till dessa kontaktpersoner.

Du vet väl att...

Alla klubbar har tillgång till analys & statistik-funktionen via Players 1st. Statistiken innehåller alla klubbens medlemmar och bokningar upp till fyra år tillbaka i tiden. Det är ett fantastiskt underlag för beslut och strategiarbete. Läs mer ➤

Det finns en kurs om detta i GIT-skolan, kallad Analysera statistiken. På samma ställe finns kursen Ny i receptionen - tipsa gärna eventuella nya medarbetare om den! Till GIT-skolan ➤

Du kan lägga till alla klubbens företagskontakter och ge dem spelrättighet. Tilldela dem ett bestämt antal ronder eller fakturera i efterhand. Läs mer ➤

Nästa release den 17 maj

Den 17 maj smäller det! Då kommer ännu fler smidiga funktioner i nya GIT. För att det ska kunna ske behöver vi ditt tålamod. Cirka 17.00-22.00 kommer GIT att stängas ned och vissa andra funktioner, såsom GIT Tävling, kan komma att påverkas.

Passa på att fördjupa dig i alla nyheter från releasen i februari så länge, genom våra inspelade webbinarier.

Se webbinarierna »

Tills vi hörs nästa gång...

Allt gott!

Med vänliga hälsningar,
Ylva Skännestig
Utvecklingschef Golfens IT-system (GIT)
ylva.skannestig@golf.se

Ps. vill du eller någon annan på klubben få dessa nyheter i din mailbox? GIT-informerar skickas ut ca. var 3.e vecka till klubbens primära e-postadress och följande roller i GIT: Kansli/Reception, Klubbchef/VD/Intendent, Mottagare av GIT-information. Läs här hur du lägger upp klubbens kontaktpersoner  i GIT ds.