Senast uppdaterad:

Skriv ut

GIT Informerar 2022-05-16

Hej!
Imorgon, tisdag 17 maj, får du tillgång till fler och efterfrågade funktioner i nya GIT. Här kan du läsa om hur dessa gör ditt arbete lättare.

Anmäl dig också gärna till något av webbinarierna den 18 och 19 maj. Där går vi igenom mer detaljer kring releasen och svarar på eventuella frågor.

Skickat till klubbens primära e-postadress och följande roller i GIT: Kansli/Reception, Klubbchef/VD/Intendent, Mottagare av GIT-information.

Vårdnadshavare steg 2: Min Golf

Nu får du tillgång till steg två av Vårdnadshavare och alla funktioner i Min Golf blir äntligen tillgängliga. Vårdnadshavaren kan nu hjälpa barnet att administrera sin golf, och göra inställningar som begränsar eller tillåter barnet att själv boka, anmäla sig och betala i Min Golf.

Det här innebär stora fördelar för både vuxna, barn och klubbar. Läs om de funktioner och inställningar vårdnadshavaren får tillgång till. Då kan du enkelt svara, tipsa och lära ut hur man gör till klubbens medlemmar.

På Onlinehjälpen finns allt du behöver veta om Vårdnadshavare inklusive nyheterna som släpps 17 maj. Bland annat hur du administrerar vårdnadshavare i nya GIT, vilka rapporter du kan ta ut och hur det fungerar för medlemmarna i Min Golf.

Till Onlinehjälpen »

Tips!

Om du får frågor från medlemmarna, använd gärna innehållet på golf.se/vardnadshavare för att hitta specifika svar eller hänvisa dit för mer information. Sidan uppdateras den 18 maj med allt vårdnadshavare och underåriga behöver veta, inklusive en instruktionsfilm för Min Golf och en detaljerad FAQ.

 

Starttidsschemat klart i nya GIT

Starttidsschemat har fått störst fokus i den här releasen. Nu är i princip alla funktioner överflyttade till nya GIT.

Du som är van användare av starttidsschemat i gamla GIT kommer att känna dig hemma och uppskatta de förbättringar som gjorts. Varmt välkommen att börja använda!

Mer om starttidsschemat »

Gruppbokningsadministratör

Nu kan spelare själva administrera sina gruppbokningar. De kan lägga till spelare, flytta om spelare i bollarna och ta bort sig själv från alla starttider. Det underlättar för dem och sparar tid för dig på klubben!

Den första personen du bokar in i gruppbokningen med ett Golf-ID kommer automatiskt att bli administratör för gruppen. När du skapat bokningen skickas ett mejl till administratören med information. Det finns en malltext du kan redigera efter reglerna som gäller på just din klubb, under Inställningar > Klubb och webbinfo.

Gruppbokningsadministratören loggar i sin tur in i Min Golf. På startsidan finns en länk till sidan där denne kan redigera gruppbokningen. (Min Golf-funktionaliteten lanseras om 1–2 veckor.)

Mer om gruppbokningsadministratör »

Tillstånd för transportmedel

Nu blir det lättare att hantera tillstånd för transportmedel. Det är hemmaklubben som administrerar tillstånd för klubbtävlingar i nya GIT under Person. Alla övriga klubbar kan sedan se tillståndet i nya GIT samt i GIT Tävling på spelare som anmält sig till tävlingar. Dessutom kan spelaren nu själv se sina tillstånd för transportmedel i Min Golf under Mina inställningar > Mitt konto.

Tillstånd för transportmedel i förbundstävlingar administreras av SGF. Även dessa syns i GIT, GIT Tävling och i Min Golf.

Lär dig mer här »

GIT TV-visning

Med hjälp av TV-visning kan du på ett informativt sätt visa dina medlemmar och gäster starttiderna för dagen i ett bildspel på en TV eller en dator. Du kan också välja att visa startlistor och/eller resultatlistor för tävlingar som spelas på klubben.

Du hittar administrationen i GIT (lanserades 11 maj) under menyvalet Inställningar > TV administratör. Läs mer om vilken teknik du behöver och hur du går till väga på Onlinehjälpen.

Allt om TV-visningen »

Förbättringar i Min Golf

Utöver de nyheter som berör golfspelarna vi redan skrivit om lanseras ytterligare förbättringar i Min Golf i den här releasen:

✓ Golfspelare med ”Spelavgift begränsad” kan nu se hela spelavgiften, hur många ronder som ingår och hur många ronder som återstår. Spelaren hittar detta under Mina inställningar > Mitt konto. Se exempel här »

✓ Sidan Mina kontaktuppgifter i Min Golf överensstämmer nu med det som syns i Personuppgifter i nya GIT: plats för två mejladresser (varav en primär), två telefonnummer (varav en primär) och två postadresser (varav en fakturaadress).

✓ På sidan Mina Inställningar > Mitt konto kan spelare nu se och skriva ut eventuella introduktionskort eller utmärkelser som är registrerade på dem.

 

Allt gott tills vi hörs nästa gång!

Med vänliga hälsningar,
Ylva Skännestig
Utvecklingschef GIT
ylva.skannestig@golf.se