GIT informerar 2022-08-11

Hej!
Hoppas du har en trevlig sommar! GIT Informerar är tillbaka och laddade för en produktiv höst tillsammans. I detta mejl får du tips om nyttiga utbildningar, en efterlängtad nyhet i GIT e-post och information om nya GIT:s framfart mot slutmålet.

Skickat till klubbens primära e-postadress och följande roller i GIT: Kansli/Reception, Klubbchef/VD/Intendent, Mottagare av GIT-information.

Öka din kompetens med höstens kurser!

Anmäl dig till höstens kurser inom administration och GIT som anordnas tillsammans med GAF. Kurserna vänder sig till alla som jobbar på klubben, en guldgruva av kunskap bara ett musklick bort!

Nu kan du också anmäla dig till de första av höstens GIT-webbinarier – fem tillfällen á 1 timme om ekonomi och fakturering av årsavgifter. Fler ämnen kommer. Det här vill du inte missa!

Via vår nya utbildningssida på Onlinehjälpen kan du nu enkelt hitta alla våra webbinarier (kommande och inspelade), GIT-skolan, GIT för ledning, instruktionsvideos, GAF-utbildningar med mera.

Tips! Samla ihop dina kollegor en timme varje vecka och se ett inspelat webbinarie tillsammans.

Till utbildningarna »

Nyhet i GIT e-post: webbversion av nyhetsbrev

Nu är den efterlängtade funktionen att kunna skapa en webbversion av mejl i GIT e-post äntligen här!

Du hittar länken till alla klubbens skapade mejl direkt i e-postlistan. Länken kan sedan exempelvis publiceras på er hemsida som ett nyhetsbrevsarkiv eller delas i sociala medier. Mer om hur du gör hittar du i användarmanualen på sidan 63.

GIT e-post användarmanual »

Nya GIT snart komplett

Nu startar sista etappen av överflyttningen av funktioner från gamla till nya GIT. Under hösten och vintern 2022 kommer många av de större områdena som Ekonomi, Bana, Starttidsschema och Artikelschema att finnas i sin helhet i nya GIT. Parallellt stängs dessa i gamla GIT.

Efter releasen den 29 november kommer du som arbetar på klubb endast kunna göra ett fåtal inställningar i gamla GIT. Efter 7 mars 2023 kommer du inte längre kunna logga in i gamla GIT.

Följ arbetet här »

Tre alternativ för debitering och fakturering i GIT

Från och med i höst kommer det finnas tre olika sätt för betalning av årsavgifter i nya GIT: via Min Golf, via FINQR eller en kombination av dessa. Målet är att fakturering och debitering av avgifter ska bli så enkel och säker som möjligt för alla golfklubbar.

Många av er använder redan något av dessa alternativ. Om du inte gör det, och känner dig osäker på vad du ska välja, kommer vi att hjälpa dig på följande sätt:

☛ Alla klubbar kommer att kunna boka ett individuellt digitalt möte från september till februari 2023. Där får du råd, vägledning och svar på frågor som gäller just din klubb.

☛ Du kommer också att kunna delta i ett flertal webbinarier i ämnet under hösten. Anmäl dig här redan idag!

Bokning av individuella möten startar inom kort – mer info kommer i nästa GIT Informerar. Missa inte chansen att ta hjälp från GIT-teamet och din klubbrådgivare!

Observera att från och med 29 november kommer nuvarande funktion att exportera fakturaunderlag från gamla GIT direkt till ett externt ekonomisystem inte att fungera. Läs mer här.

Är du kunnig i GIT och gillar att utbilda andra?

Vi behöver förstärkning! Under hösten kommer klubbarna att erbjudas fler och mer frekventa utbildningar i GIT. Vi söker nu 2–3 personer till vårt konsultteam inom GIT-utbildning, som kan hjälpa till med webbutbildningar, utbildning på plats och konsultation inom de olika delarna av GIT.

Insatserna kommer att utformas individuellt vad gäller arbetstid, omfattning och utbildningsformer, beroende på förutsättningar och intresse.

Låter det spännande? För mer information och intresseanmälan, kontakta helen.arnoldson@golf.se.

Driftsinformation

Helgens fel i GIT Tävling är identifierat. En uppdatering av hårdvara genomfördes i tisdags, för att säkerställa att problemet inte återkommer.

Tack för ditt tålamod, tänk gärna på att alltid ha koll på ekonomiska transaktioner i GIT och GIT Tävling!

Så här jobbar vi med driftssäkerhet »

Allt gott tills vi hörs nästa gång!