Aktivering av golfterminalen

Golfterminalen måste aktiveras vid ett speciellt administrationsprogram, för att kopplas ihop med GIT-systemet.

Starta administrationsprogrammet genom att klicka på Terminaladministration under startmenyn i Windows.

Välja klubb

Första gången administrationsprogrammet startas skall rätt klubb väljas.

1. Kontrollera att URL-adressen är gitsys.golf.se.
2. Klicka på Hämta klubbar och välj er klubb.
3. Lägg till en eller flera personer på klubben som administratör genom att klicka på knappen Lägg till och ange personens golf-id. Denna person kommer sedan åt administrationsmenyn.
4. Spara sedan inställningarna i menyn uppe till vänster Arkiv -> Spara.

Att tänka på första gången Visa

Nästa gång administrationsprogrammet startas kan klubben inte ändras, så var noga med att ni gör rätt första gången!

Skapa ny enhet

Skapa en ny terminal

1. Klicka på Arkiv i menyn uppe till vänster och
välj Ny terminal.

2. Skriv namnet på er terminal, t.ex. Terminal+
övervaknings-ID.
3. Tryck på knappen "..." (bläddra-knappen) för att bläddra fram till installationen av terminalprogrammet. Den katalog
som ni skall välja är Settings som ligger i den katalog som golfterminalen har installerats i dvs C:\Golfterminal\Settings.

Klicka sedan på OK.

En ny terminal har nu skapats med förvald funktionalitet för Nivå 1 bas. Terminalen visas i listan till vänster under Generella inställningar.

Aktiva funktioner

1. Fyll nu i övervaknings-ID som ni antecknade innan i rutan ”Övervaknings-ID”.
2. Gå igenom listan med Aktiva funktioner och välj de funktioner ni önskar.
3. Notera att vissa funktioner endast är tillgängliga för Nivå 1 och 2, EVRY’s versioner. För att få tillgång till funktionerna kontakta EVRY One Halmstad AB. 035-17 46 40.

Spara inställningarna

Nu är alla inställningar klara för att terminalen skall fungera. Klicka på Arkiv uppe till vänster och sedan Spara för att spara de inställningar ni gjort och stäng sedan administrationsprogrammet.

Starta terminalen

Nu är det dags att starta själva terminalen. Detta gör man enklast genom att starta om datorn och sedan logga in på nytt. Då startar terminalen automatiskt upp.