1. Påminnelse: Dags att beställa ny Babs Paylink terminal och skicka tillbaka den gamla

Du som är kund hos Babs Paylink och hyr en eller flera kortterminaler som inte längre uppfyller Visas och Mastercards säkerhetskrav och kommer därför inom kort att stängas av.All information du behöver för att uppgradera din utgående terminal hittar du på Svenska Golfförbundets Kundsida hos Babs Paylink;
    www.babspaylink.se/kundsida
    Kundkod: SGF
    OBS! Glöm inte att skicka tillbaka den gamla terminalen annars får ni betala dubbla månadsavgifter.
    Gällande den gamla utrustningen ska den returneras till oss med postens företagspaket.
    Returadressen är:

Babs Paylink AB
    c/o Söders Stadsbud
    Telegramvägen 99
    132 35 Saltsjö-Boo

Det är viktigt att kollinumret sparas ifall terminalen skulle hamna på villovägar.

Läs mer

2. Möjlighet för er att själva få igång GIT-klienten om den inte vill starta

Som vissa av er upptäckt kan det vara svårt att få igång GIT-klienten efter uppdateringen. Windows/Microsoft har precis släppt en säkerhetsuppdatering som drabbat oss och många fler. Vi har en tillfällig lösning på hur ni själva får igång GIT på era datorer om det krånglar. OBS! Detta är inte den permanenta lösningen men funkar fint tills vi får mer info från dem hur vi kan rätta till problemet.
    Följ guiden under läs mer Läs mer

3. GIT-supporten öppen i helgen för de som har problem att få igång klienten efter uppdateringen i veckan

Windows har höjt sina säkerhetsinställningar så fler har haft problem med att få igång GIT-klienten efter senaste uppdateringen. Om ni har problem med detta under helgen så är GIT-supporten öppen 9-11:30. Lägg ett ärende på https://golf.se/klubb-och-anlaggning/golfens-it-system/registrera-arende/ så ringer vi upp. Parallellt tittar vi på hur vi skall kunna lösa problemet. Ja, de allra flesta går det ju bra för och då är det bara att köra men vi har haft betydligt fler som inte kunnat installera GIT efter uppdateringen än vad som brukar vara.Läs mer

4. Fler än vanligt har problem med att installera GIT-klienten

Efter releasen av GIT har fler klubbar än vanligt haft problem med installationen. Windows Defender stoppar uppgraderingen på fler datorer än vi brukar ha vid uppgraderingstillfällen. (det är alltid ett 20 tal maskiner runt om i landet som krånglar av lite olika orsaker). Windows har ökat säkerhetskraven i sin senaste uppdatering. Ser ni "kör ändå" knappen använder ni den, om ni inte kommer vidare kontakta supporten som hjälper er. https://golf.se/klubb-och-anlaggning/golfens-it-system/registrera-arende/Läs mer

5. Nya funktioner i GIT Tävling fr.o.m 16 maj

De nya funktionerna som kom i senaste uppdateringen av GIT Tävling är ett behörighetssystem och en inställning att barn under 13 år inte visas i externa resultatlistor t.ex. Min Golf och TV-visning.
    Mer info om behörighetssystemet (åtkomsträttigheter kan ställas in specifikt per användare) hittar ni här i GIT-Onlinehjälpen via rubriken GIT Tävling - Inställningar - Administratörer
    Mer info om inställningen för att dölja resultaten för barn under 13 år hittar ni via rubriken GIT Tävling - Skapa tävling - Singeltävling (scrolla ner till avsnittet om publicering).
    Alternativt klicka här på nyheten för att få länkarna till sidorna som berättar mer om funktionerna.Läs mer

6. Babs Paylinks betalterminaler skall bytas ut - Visa och Mastercard ökar säkerhetskraven

Du som är kund hos Babs Paylink och hyr en eller flera kortterminaler som inte längre uppfyller Visas och Mastercards säkerhetskrav och kommer därför inom kort att stängas av. Bilderna visar den typ av kortterminaler som behöver bytas ut.
    De kortterminaler vi erbjuder idag innehåller modernare teknik och klarar bland annat av kontaktlösa betalningar, Samsung och Apple Pay och chip utan pin – viktiga funktioner som gör det både snabbare och smidigare för dit att ta betalt.
    All information du behöver för att uppgradera din utgående terminal hittar du på Svenska Golfförbundets Kundsida hos Babs Paylink;
    www.babspaylink.se/kundsida
    Kundkod: SGF
    Läs mer

7. Se alla nyheter