Hantera Bana

Här ställer du in vissa av de mest grundläggande inställningarna för din bana. Du hittar också inställningar som är obligatoriska för att en ny bana ska kunna skapas, till exempel ange namn på banan, lägga in en beskrivning för banan och koppla ihop slinga till banan. I Hantera Bana kan du också ange inställningar som hör till bokningsregler, som hur många bokningar en spelare få ha samtidigt.

Hantera Bana

Det finns en rad funktioner tillgängliga under Hantera Bana:

Visa bana i externa kanaler
När du bockar i detta visas banan i externa kanaler (till exempel Min Golf och Golfterminalen). Det innebär inte per automatik att spelare som exempelvis ser banan i Min Golf kan boka starttider hos er, då starttider görs tillgängliga i inställningen Bokande System.

Kategorisera din bana
Du behöver kategorisera din bana för att statistiken ska bli korrekt i verktyget "Analys & Statisk" (där bokningsstatistik visas).

För att du ska kunna kategorisera din upplagda bana rätt, finns det flera alternativ. Det behöver nödvändigtvis inte vara en golfbana du lagt upp, det kan också vara till exempel en frisbeebana.

Pay & play
Genom att bocka i Pay & play aktiveras banan för Pay & play-spel i Min Golf bokningsapp. I bokningsappen avaktiveras banans eventuella inställningar för samtidiga bokningar, reservationer alternativt HCP-begränsningar. Om undantag för dessa inställningar också ska ske vid bokning via starttidsschemat i nya GIT, gamla GIT eller Min Golf, behövs inaktivering ske manuellt. Informationsmeddelande visas i vyn när du sparar aktiveringen av Pay & play.

Läs mer om hur Pay & play fungerar i GIT och i Min Golf bokningsapp.

GPS-koordinater för bana
Fyll i banans placering genom att fylla i GPS Longitud och GPS Latitud.

Nedan kan du läsa mer om hur slinga kopplas till bana samt hur samtidiga bokningar kan ställas in.

Koppla en eller flera Slingor till din bana Visa

Du lägger till slingor med knappen Lägg till. Sätt ett start- och slutdatum för när slingan ska vara tillgänglig. Om slingan skulle vara upptagen på en annan bana under tidsperioden du önskar lägga till slingan för, visas information om detta.

Det kan vara aktuellt för din bana att koppla flera slingor, till exempel om din 18-hålsbana består av tre niohålsslingor det växlas mellan.

Exempel: Ena veckan används blå/gul slinga, andra veckan gul/röd slinga och tredje veckan används röd/blå slinga. Genom att sätta start- och slutdatum som löper om varandra kommer slingorna bytas ut automatisk på en bana.

Obs! För att banan skall kunna hämtas upp i GIT Tävling, behöver du bocka för "Visa bana i externa kanaler" och en aktiv slinga för speldatumet finnas.