GIT informera 2023-08-10

Hej,
GIT Informerar är tillbaka efter sommaruppehållet. Hoppas du har en fin sommar och laddar inför slutspurten av säsongen! Här kommer några tips på förberedelser, utbildning och nyheter i GIT, som du kan sätta igång med redan idag.

Förbered dig inför flytt av funktionen Uppdrag

Vid nästa stora release, 12 september, flyttar Uppdrag in i nya GIT. Då byter den namn till Behörighetsroller och får en större uppdatering som vässar funktionen ytterligare.

Detta är ett utmärkt tillfälle att se över vilka på din klubb som ska ha behörighet att använda GIT, och säkerställa att rätt person kommer åt rätt saker. Läs mer om flytten och hur du kan förbereda dig och klubben.

Info och Checklista hittar du här

Ny medlemswidget till klubbens hemsida

Nu finns en uppdaterad medlemswidget som enkelt kan publiceras på klubbens hemsida. Via den kan nya medlemmar ansöka om medlemskap direkt. Har ni också webbetalning ger det en helt automatiserad registrerings- och aktiveringsprocess.

En nyhet i den nya versionen är att du kan göra inställningar för att anpassa widgeten för er hemsida – bland annat storlek och färgval.

För att börja använda den nya medlemswidgeten behöver du registrera klubbens domän. Därefter gör du önskade inställningar i GIT.

Så här gör du

Nytt spann för ålderskategori

I GIT finns två möjliga ålderskategorier att placera dina medlemmar i: SGF junior (0–21 år) och SGF senior (22–99 år). I höst kommer vi att ändra inställningen för SGF senior till 22–105 år. Länge leve golfarna!

Vässa ditt ledarskap i klubben!

Jobbar du i styrelse eller klubbledning? Missa då inte utbildningen GIT för ledning. Där får du lära dig hur du använder informationen i GIT för att strategiskt styra verksamheten på klubben.Det är också ett ypperligt tillfälle att nätverka med andra klubbar och utbyta erfarenheter.

Anmäl dig och kollegorna

Gör ett besök på Onlinehjälpen till din dagliga rutin

Onlinehjälpen ger dig bästa möjliga förutsättningar när du jobbar i GIT. Där hittar du nyheter, instruktioner och manualer till funktionerna. Det är också där vi meddelar eventuella driftstörningar i någon del av GIT. Gör den gärna till din startsida för att inte missa något viktigt!

Du vet väl att...

☞ I GIT e-post finns numera en funktion för att ta ut en rapport över felaktiga e-postadresser när du skickat ut nyhetsbrev. Ladda ner, gå in i personbilden i GIT och uppdatera adresserna. Läs hur du gör här.

☞ På Onlinehjälpen, under Tävling, finns en flik som heter Svar på vanliga frågor. Den innehåller mycket bra information, kolla in den här