Medlemsansökan

Ny GIT widget: medlemsansökan

Med vår nya medlemswidget kan nya medlemmar själva registrera sina uppgifter. Det betyder att du tillsammans med webbetalning kan få hela registrerings- och aktiveringsprocessen automatisk.

Medlemswidgeten har stöd för att koppla vårdnadshavare till en underårig i samband med ansökningstillfället.

En GIT widget är en färdig applikation som hämtar ut information och publicerar den på din klubbs hemsida.

Alla inställningar görs i GIT under Inställningar > widgets.

För att kunna administrera Widget krävs rättigheterna: Läsa Widget och Uppdatera widgets.
OBS... Om du har uppdraget Default_klubb har rättigheterna lagts till per automatik.

Anmäl din klubb!

Först av allt behöver du registrera vilken domänadress du vill koppla till din klubbs widget (klubbens webbsida).

Fyll i formuläret här »

Publicera medlemskategorier

När du fyllt i formuläret ovan går du in i GIT under Inställningar > Administration > medlemskategorier.

Där väljer du dina specifika medlemskategorier du vill publicera i din medlemswidget. Markera rutan Visa i medlemswidget och Max antal medlemmar. Då kommer de att visas i widgeten på din klubbs hemsida.

Notera!
Du behöver alltid ange ett värde i Max antal medlemmar om du använder funktionen medlemsansökan via Medlemswidget, för att dina specifika medlemskategorier ska visas och bli tillgänglig på webben. Maxantal styrs av Totalt antal medlemmar minus de som ligger utträda framåt. Om Max antalet är uppnått eller uppnås under tiden, kommer medlemskapskategorin att döljas per automatik.

De avgifter du kopplat till medlemskategorierna kommer automatiskt att läggas upp på medlemmen.

Beroende på dina inställningar för klubben har du nu möjlighet att skapa ett helt automatiskt flöde för medlemsregistreringar och betalningar. Så här gör du:

1. Aktivera de medlemskategorier ni önskar erbjuda genom att kryssa i Tillgänglig på Webb samt fyll i Max antal medlemmar.

2. Ha Golfens Checkoutavtal tecknat (med Swedbank Pay)

3. Bädda in widgeten på er hemsida

4. Lägg till en text som förklarar hur medlemmen genomför en webbetalning av avgiften.

Automatiska mejl om registrering

När en ny medlem gör en ansökan skickas en verifieringskod till den angivna mejladressen. Denna kod behöver hämtas och fyllas i för att slutföra ansökan.

Klubbens primära e-postadress får ett mejl så fort en registrering gjorts.

Den ansökande får ett meddelande på skärmen att ansökan är skickad.

Nya medlemmar får välkomstmejl med inloggningsuppgifter till Min Golf.

Textmall till hemsidan

Beskriv processen med en medlemswidget på din klubbs hemsida. Använd dig gärna av textmallen nedan, eller låt den inspirera din egna text:

"Vad roligt att du vill bli medlem i vår golfklubb! Här kan du enkelt registrera dig och välja vilken typ av medlemskap du vill ha.

En verifieringskod skickas till den angivna mejladressen. Denna kod behöver hämtas och fyllas i för att slutföra ansökan.
OBS: Denna kod skickas endast till dig som haft ett golf-id sedan tidigare.
Till dig som är ny inom golfen skickas ej någon kod.

När du registrerar dig godkänner du samtidigt klubbens villkor för medlemskap.

Efter registrering loggar du in i Min Golf och betalar avgiften på Mina sidor. Har du inte varit medlem i en golfklubb tidigare får du ett mejl med inloggningsuppgifter och instruktioner till Min Golf.

Efter betalning är ditt medlemskap aktiverat. Kontrollera gärna att dina kontaktuppgifter i Min Golf stämmer!"

På sidan Medlemsansökan

Så här gör du för att installera din nya medlemswidget:

Tema: Välj bredd och kolumner, till exempel 460px och 2 kolumner

Färger:  För färgsättning kan du använda grundfärger, till exempel red, blue, green, black, white. Du kan också fylla i en färgkod, till exempel #DBFE33 (ljusgrön), #D334FE (lavendel), #FEBCF6 (rosa). Klicka på Ladda om widget för att se resultatet.

Förhandsgranskning:
Till höger på sidan förhandsgranskar du widgeten, och kan även prova de olika alternativen för att se hur de ser ut för användaren.

Installation: Under rubriken Installation visas koden för widgeten. När du är nöjd med dina inställningar kopierar du koden och klistrar in på din hemsida. Busenkelt!

Nedan ser du ett exempel där färgerna är ändrade.