Tävling

Beskrivning av hur man skapar en ny tävling i GIT Tävling. Du kan skapa singel-, par-, lag- och matchtävlingar i GIT Tävling.

När du valt funktion Tävling i första bilden visas alla upplagda tävlingar. Du kan välja Säsong, Kategori och Datum för vilka tävlingar som skall visas i listan. Klicka knappen Skapa ny uppe till höger för att ge tävlingen namn och datum.

En dialogruta visas där du väljer tävlingstyp, ger tävlingen ett Namn och Tävlingsdatum (from-tom). Du kan också välja en Mall (kommer i framtida version). Klicka Spara för att skapa tävlingen.

En ny sida visas med 7 rutor med olika tävlingsegenskaper, 4 rutor med inställningar samt 4 flikar. Klicka Redigera för var och en av de 11 inställningsrutorna för att lägga upp alla tävlingsegenskaper.

Fliken Inställningar innehåller en expanderbar ruta för 12 olika inställningar.

• Grundinställning
  • Klasser
  • Banor
  • Startomgångar
  • Ronder och format
  • Särskiljning
  • CUT
  •
  • Anmälan
  • Publicering
  • Kontaktpersoner
  • Order of Merit
  • Startförbud
  • Tilldela behörighet
  •

De övriga flikarna visar olika listor som Anmälda, Startlista, Resultat.

Information Visa

Informationen om hur man skapar nya tävlingar har delats upp i 4 olika tävlingstyper som beskrivs på separata sidor:

Val av tee Visa

Det finns tre alternativ för val av tee:
    - Fritt val av tee för samtliga
    - Val av tee enligt "Tee i HCP-tävlingar"
    - Avancerad tee

Fritt val av tee för samtliga
    Vid detta alternativ anger man vilket förvalt tee som skall gälla för herrar och damer. Vid anmälan kan sedan spelare fritt välja bland de tees som är slopade för respektive kön.

Val av tee enligt "Tee i HCP-tävlingar"
    Tee i Handicaptävlingar ersätter tidigare regel 5:15 i Spel- och Tävlingshandboken (2012-2015), vilket gav vissa deltagare möjlighet att spela från en avvikande tee (dvs kortare eller längre bana). Ni finner mer detaljerad info om Tee i handicaptävlingar på sidan 100 i Spel- och tävlingshandboken från 2016.

Tävlingsledningen kan bestämma vilka t.ex. åldersklasser, handicapklasser eller spelare med funktionsnedsättning som skall ges möjlighet att välja tee längre fram eller längre fram. Vilka kategorier av spelare som får välja tee, det avgör tävlingsledningen på respektive klubb, de avgör också vilken/vilka tee som skall vara valbara. För att kunna välja en annan tee så krävs det att banan är slopad från den tee som är vald.

För att ställa in att tävlingen skall tillämpa Tee i Handicaptävlingar, då går man in på Inställningar och i rutan för Ronder och Format väljer man att klicka på att redigera, gå till andra fliken i rutan Spelform. Här finns olika Tee inställningar som går att tillämpa, vi väljer här det mittersta alternativet "Tillåt val av tee enligt "Tee i Handicaptävlingar", när vi bockar rutan, då aktiveras en ikon för Inställning under rubriken Tee. Klicka på Inställning för att ställa in era inställningar för vad "Tee i Handicaptävlingar" skall innebära på den specifika tävlingen.