Senast uppdaterad:

Skriv ut

Golfpaket i GIT

Erbjud golfpaket med boende i samarbete med externa researrangörer.

Du kan skapa golfpaket med GIT och den koppling som finns med Visit Technology Group, som står bakom paketeringsverktyget CityBreak.

 Underlag Bokning boende med Citybreak 2021.pdf

Utförlig beskrivning – bokning av boende och speltid (pdf)

Tack vare den nya kopplingen mellan GIT och Citybreak kan en researrangör erbjuda spel och boende tillsammans med klubben.

 

Läs mer om kopplingen mellan GIT och Citybreak (licens) Visa

Beskrivning av den generella licensen:

Svenska Golfförbundet (SGF) har inlett ett samarbete med Visit Technology Group, som står bakom paketeringsverktygen CityBreak. Detta ska underlätta golfturismen i Sverige ytterligare.

SGF har aktiverat 426 svenska golfbanor så att dessa är tillgängliga via en GIT-licens. Fördelen med detta nya upplägg är att golfbranschen får fler, främst turistorganisationer, att arbeta för att det blir mera bokningar på våra banor. Fler aktörer drar sitt strå till stacken. På olika webbsidor kan vi dessutom visa på att man kan åka på golfweekends i Sverige via t ex SJ.se, olika hotellsajter, resesajter och destinationssajter, allt för att höja medvetandegraden om hur kul det är att åka på golfweekends.

Det betyder i praktiken att arrangören kan boka samtliga starttider, utom rena medlemstider och givetvis går det inte att boka när det är startförbud. HCP kontrolleras inte.

Samtliga banor i licensen är uppsatta med reservationsregler 0, kanalhantering webb 1, HCP 1. För att kunna boka måste anläggningen i GIT ha kanal webb aktivt (se onlinehjälpen för info om tillvägagångssätt. Admin bana, kanal webb ska vara aktiv).

Om du vill släppa ännu fler tider eller ta bort möjligheten för en arrangör att sälja dina starttider så ändrar du enkelt i GIT.

För att ta bort möjligheten för en arrangör att sälja starttider ändrar du det genom att söka fram egen OE, fliken företagskonto, markera raden med företagskonto SGF Öppenbokning, klicka på egenskaper.
I listan visas klubbens banor och markera bana som ska tas bort, klicka ta bort och sedan spara eller verkställ. Likadant om du vill öka tillgänglighet till 1,1,1, (samtliga tider ska få bokas ej startförbud) Då ändrar du det på i stort sett på samma sätt. 
Samtliga bokningar som görs via denna licens innebär att en generell provision utgår till arrangören på 10 % (på inklusive moms priset). Oftast debiterar arrangören slutkund direkt vid bokning, antingen via kreditkort eller via faktura.


En arrangör kan alltid skriva individuella avtal med en golfbana avseende provisionsnivåer och priser. Om arrangören väljer att lägga in ett eget prisavtal på en golfbana kommer denna prislista att prioriteras före de priser som erhålls från GIT. Priset hämtas då först ifrån Citybreak. Användbart vid vissa kampanjer etc.