Senast uppdaterad:

Skriv ut

HCP på person

Under HCP finns spelarens registrerade ronder och möjlighet för dig som administratör att hjälpa spelare att registrera en rond. Du kan också manuellt justera HCP och hämta ett HCP-bevis för aktuell spelare.

HCP på personDu kan enkelt komma till spelarens HCP-sida genom att klicka på HCP uppe i det gula fältet när du är på personbilden. Alternativt kan du gå via HCP i vänstermenyn och söka på spelarens Golf-ID eller namn.

Nedan hittar du info om de fyra flikarna för HCP på person i GIT.
Vill du veta om HCP generellt finns mer info på följande länkar.

Information om HCP på golf.se
 Frågor och svar rörande beräkningar och funktioner.
 Frågor och svar rörande registrering och Min Golf
 Frågor och svar rörande PPC
 Frågor och svar rörande utlandsspel
 Generella frågor och svar om världshandicapsystemet

Registrerade ronderHär ser du en sammanställning över spelarens alla ronder. De åtta bästa av de senaste tjugo rundorna är markerade med gul färg. Du kan välja att bara se de ronder där handicapet är beräknat genom att använda radioknappen.

När du klickar på pilen längst ut till höger får du mer information om varje rond. Är det en tävlingsrond kan du även komma direkt till scorekortet.


Utökad info i pop up funktionen. Om det är ett ? vid raden justering kan du se vilken typ av justering som är gjord. Klicka på ? så får du information om justeringen är manuell eller är en extra ordinär score och eventuella kommentarer.Om du behöver ta bort en spelad rond måste du alltid börja med den senaste. Om du vill ta bort en tidigare rond måste du först ta bort de senaste ronderna och sedan registrera dem i rätt ordning igen.

Registrera rondDu som administratör kan registrera en rond åt en spelare. Oregistrerade bokade ronder ligger i listan under registrera rond.

Observera att spelaren själv kan göra det på Min Golf, Min Golf Bokningsapp samt via flera olika kanaler men ibland behöver du som administratör hjälpa spelaren med det.

Notera att det inte går att registrera en rond på spelare som saknar ett giltigt medlemskap, har SGF status passiv, eller helt saknar medlemskap i någon klubb.

Klicka på registrera och fyll i aktuella uppgifter.
Välj antingen spelade poäng eller antal slag, ange vem som var markör och spara.
Du kan också registrera en rond om en spelare inte har någon bokad rond i GIT.  

Manuell HCP-justeringDu kan manuellt justera en spelares HCP.Ändra spelarens HCP manuellt med plus och minus tecken, i steg om 1.0. Gör en notering om varför HCP ändras. Noteringen kommer också att synas för spelaren i Min Golf. De manuella justeringarna kommer att visa i listan. Du kan också radera ett manuellt justerat HCP.

OBS! Handicapjusteringar görs av golfklubbens handicapansvarige. Används restriktivt enligt rekommendationerna.

Läs mer om vad som gäller för Manuell HCP-justering här.

Hämta hcp bevis

Här kan du se och skriva ut spelarens HCP-bevis. Det kan också spelaren göra själv på Min Golf under menyvalet Handicap.