Webbetalning på Min Golf

Information hur man betalar en greenfeeavgift på en klubb som har webbetalning.

Exempel på några typfall vid användande av webbetalning.

Man bokar tid som vanligt, genom att välja bland golfvänner eller med Golf-ID eller namnet.

Om klubben har aktiverat webbetalning visas kreditkorts-symboler i tidbokningsbilden.

1. Ingen förbokningsavgift

Boka tider som vanligt via golfvänner eller Golf-ID. Priset för resp greenfee anges visas i bilden.

Klicka Nästa för att betala och/eller boka tiderna.

Har klubben olika alternativ för greenfee kan man välja aktuell avgift.

Använder inte klubben någon förbokningsavgift, väljer man de greenfeeavgifter man vill betala med kort genom att bocka i rutan till höger för resp greenfee.

Vill man bara boka tid och inte betala via webben klickar man bort bocken i alla bockrutorna i högerkanten.

Markera de avgifter som du vill betala via webbetalningen i bockrutan till höger.

Klicka Nästa steg för att fortsätta att boka och betala.

Har man bockat för webbetalning visas denna bild med information om betalningen.

Bocka i rutan Acceptera betalningsvillkor för att aktivera Betala-knappen.

Klicka Betala för att fortsätta.

Har man inte bockat för webbetalningen visas en bokningsbekräftelse direkt.

2. Förbokningsavgift.

Använder klubben en förbokningsavgift t.ex. för gäster måste denna betalas via webben.

Man väljer själv om man även vill betala greenfeeavgifter samtidigt, genom att bocka i rutan för resp. greenfee i vänsterkanten.

3. Negativ förbokningsavgift

Har man en negativ förbokningsavgift (=rabatt) måste man betala greenfeeavgiften varför den inte kan bockas bort.

Tänk på att

När man har betalat en greenfee och ev. förbokningsavgift kan man inte avboka tiden via webben utan måste kontakta klubbens kansli.

Man kan gå in i efterhand och betala en greenfeeavgift om man inte gjorde det vid bokningen. En grön bock i denna ruta betyder att den avgiften är betald.

Finns det olika alternativa greenfeeavgifter kan man välja dem i fältet Välj avgift, t.ex. om det finns en speciell veckogreenfee. I fältet visas alla aktiva greenfeeavgifter som är definierade. Systemet väljer alltid den lägsta som passar in på spelaren med hänsyn till ålder, klubbgrupp etc.

Genomför betalningen

När man är klar med bokningen klickar man knappen Betala för att betala bokningen med ett betalkort.

Nu visas ett fönster där man får en bekräftelse på vad man avser att betala.

Fyll i kortnr, namn, giltighetstid och CVC-kod från ditt betalkort.

Genom att klicka på knappen Visa detaljer visas en detaljerad information av vilka avgifter som ingår i beloppet.

Klicka knappen Betala för att genomföra betalningen, eller klicka Avbryt om du vill avbryta bokningen.

OBS! Man måste bocka i rutan Acceptera betalningsvillkor för att knappen Betala skall aktiveras.

Kvittot visas på skärmen och skickas även med E-post till den adress som är registrerad i GIT.

Skriv gärna ut kvittot och ta med det till klubben för att visa det vid incheckningen, eller skriv ut det kvitto som du får på E-posten omedelbart efter bokningen.