Checklista Flexmodellen och spelavgift credits

När du startar upp funktionerna Flexmodell och Spelavgift credits berör det flera delar i GIT. På denna sida hittar du checklistor över allt som berörs och vad du behöver tänka på.

Checklista Spelavgift credits

✓ Vi rekommenderar att skapa en egen artikelgrupp för Spelavgift credits, men det är inget måste. Det kommer dock att underlätta för dig i form av bättre struktur.

En ny artikelgrupp skapar du under Ekonomi > Hantera artiklar > Artikelgrupp

✓ Skapa sedan en eller fler artiklar med artikeltyp Spelavgift credits, läs mer här »
- Skapa spelrättighet inklusive värdescheman, med mera
-Bestäm om och vilka artiklar som ska kunna ”köpas” i Min Golf

✓ Hur registreras spel på spelarens konto? Läs mer om Nyttjandegrad här »
- Kom ihåg: Det är endast möjligt att använda credits från en spelavgift för en bokning.
- Om kvarvarande credits inte täcker kostnaden för en starttid måste spelaren kontakta klubben för att genomföra bokningen och betala eventuell mellanskillnad.
- Om en bokning flyttas görs en prisberäkning. Det gamla respektive nya värdet visas och du kan välja om värdet ska ändras.
- Vid flytt och/eller kopiering av starttid måste du kontrollera om spelavgiften är giltig för den nya starttiden och/eller banan.
- Vid kopiering av starttid sker alltid en ny prisberäkning utan att någon fråga ställs till dig

✓ Lär dig följande om funktionen:
- Hur credits visas på en spelare vid bokning i starttidsschemat.
- Hur spelarens sida på Min Golf ser ut
- Hur spelaren kan köpa till ytterligare credits på Min Golf
- Hur du registrerar credits för tävlingar, läs mer här »

Checklista boka 9-hålsronder

För möjlighet till 9-hålsbokning på din 18-hålsbana, läs mer här »

✓ Lär dig följande om 9-hålsbokning:
- Hur det fungerar i GIT, Min Golf och Min Golf bokningsapp
- Hur det visas i starttidsschemat och på Min Golf
- Att schemat i Min Golf också visar passerade starttider (3 timmar) från och med nu
- Att när man öppnat för 9-hålsbokning gäller det alla kanaler (även Golfterminalen när funktionen lanseras)

Checklista Tävlingsspel

✓ Lär dig hur du registrerar tävlingsspel, läs mer här »

Checklista Flexmodellen

✓Gå till inställningar för max antal samtidiga bokningar.

✓ Steg 1: Öppna schemat för flexmodellen

✓Gå in på din bana och lägg upp ett eller fler flexscheman

✓Gå återigen in på inställningar för max antal samtidiga bokningar och aktivera steg 2

Till mer info »