Senast uppdaterad:

Skriv ut

Godkänd bana för handicapjustering

Vid kopiering av tävling i GIT Tävling, eller om klubben skapar en ny bana direkt i GIT Tävling, blir banvärdena som krävs för handicapberäkning fel. Nedan visas de olika stegen som administratör för en tävling behöver tillämpa för att banan som är kopplad till tävlingen ska vara godkänd för handicapjustering.

Checklista vid kopiering av tävling Visa

 • Kopiera önskad tävling, eller gå in på redan kopierad tävling.

 • Vid samma bana: Klicka på "Uppdatera" under val av banor (Inställningar-Banor). Korrekta värden hämtas då från GIT.


 • Vid byte av bana: Lägg först till aktuell bana (korrekta värden hämtas), genomför sedan ett byte av bana. Radera sedan felaktig bana. Åtgärderna genomförs via Inställningar-Banor

  När en bana skall bytas ut, då gör du på följande sätt. Välj Sök, därefter hämta upp bana som tävlingen ska spelas på. Gå vidare genom att klicka på lägg till.


  Klicka på den Blåa pilen som visas i högra kanten av den ursprungliga banan i tävlingen (alltså den som sedan skall tas bort). Välj alternativet Byt ut.


  Välj banan som du vill ska ersätta den ursprungliga. Matcha ihop tees mellan ursprungliga och nya banan. Därefter klickar du på Spara.
  Nu har den ursprungliga banan blivit ersatt av den nya banan.  Du kan nu ta och radera den ursprungliga banan.


  För att dubbelchecka att ronderna som är kopplade till tävlingen också är HCP-grundande (om nu spelformat osv. tillåter detta). Då kan du kika i Ronder och Format - Spelform.
  Bockarna skall vara ikryssade för att HCP-justering ska kunna genomföras.  OBS... Efter att banan uppdaterats eller lagts till från GIT får inga värden ändras i GIT Tävling.

 

Checklista vid skapande av ny tävling Visa

 • Skapa tävlingen i GIT Tävling enligt vanlig rutin.

 • Lägg till aktuell bana till tävlingen. Den hämtas då från GIT med korrekta värden.

 • Efter att banan lagts till från GIT får inga värden ändras i GIT Tävling .