Spelavgift credits

Spelavgift credits går ut på att en medlem betalar en spelavgift som motsvarar ett visst antal credits. Varje starttid på din bana är sedan värd ett visst antal credits. När medlemmen bokar en starttid dras dessa credits från totalen. Golfklubben bestämmer värdet av varje credits och hur många credits som dras per spel baserat på dag och tid.

Så här lägger du upp Spelavgift credits

✓ Lägg upp en ny avgift med artikeltypen Spelavgift credits.

✓ I rutan för grundavgift anger du som vanligt priset för avgiften. I rutan under anger du hur många credits som ska ingå.

✓ Det är upp till klubben att bestämma vad varje credit ska kosta.  I vårt exempel kostar spelavgiften 5000kr och ger rätt att spela för 500 credits.

Övriga grunduppgifter är samma som Spelavgift i GIT

Fliken spelrättighet

Här lägger du upp ditt värdeschema samt vilka banor och dagar det ska gälla.

Du kan skapa olika värdeschema för olika tidsperioder genom att klicka på Lägg till nytt schema.  Du kan ställa in en eller flera datumperioder för hela säsongen. Se till att dina datumperioder täcker hela spelavgiftens giltighetstid.

Du kan skapa upp till sex olika tidsperioder.

Obs! Om du inte anger ett värde i ett fält betyder det att spelrättigheten inte är giltig att använda den dagen och tidsperioden.

För att se dina inställningar för  flexmodellen eller greenfeeavgift (om du har greenfee 3-7-4 aktiverat), klicka på pilen vid Visa mer

Fliken Avgiftsregler

Avgiftsregler låter dig justera priset för olika grupper. Till exempel kan du ställa in att en grupp juniorer ska betala ett lägre pris. Avgiftsregler fungerar på samma sätt som Spelavgift i GIT. Läs mer här

För att lära dig hur ett speltillfälle registreras på medlemmens konto, läs mer under Nyttjandegrad här »

Gamla värdescheman raderas Visa

Scheman vars giltighetstid är passerat med 12 månader rensas automatiskt. Rensning sker varje måndag kl. 06.00.

Så här fungerar credits för medlemmarna. Visa

Som medlem med ett medlemskap som inkluderar credits har du tillgång till en pott med credits. Dessa credits kan användas för att boka spel på den golfklubb där du är medlem och har spelrättigheter.

Olika tider och dagar kan ha olika priser baserat på antal credits.
Vanligtvis är kostnaden lite högre under helgen jämfört med vardagar.
Det kan även vara variationer i priser för utvalda tider.

När du bokar en tid dras det aktuella antalet credits från din pott. Det innebär att ju fler credits du har tillgängliga, desto fler spel kan du boka. När din pott är tom behöver du fylla på den för att fortsätta boka spel. Det kan du göra via Min Golf alternativt kontakta din golfklubb.

Boka starttid på Min Golf

När du bokar en tid via Min Golf visas alltid aktuellt antal credits för aktuell tid.

När du har valt tid slutför du bokningen som vanligt.

På Min Golf under Mina inställningar och  Mitt medlemskap och spel ser du hela tiden hur många credits du har kvar att nyttja.

Om golfklubben har öppnat upp för de kan du köpa fler credits på Min Golf. Alternativt kontakta golfklubben.
Om dina credits tar slut och du bokar en starttid får du aktuell greenfee.

Om din golfklubb har öppnat upp för möjligheten att boka 9 hål.

Då kan du i bokningsfönstret se 9 håls bokningar som är markerade som en halvfylld boll.

När du vill boka en 9-håls runda markera du i rutan för 9-hålsrond.