Senast uppdaterad:

Skriv ut

Hål

För varje hål definieras namn, par, längd per tee, typ av tee samt ev GPS-koordinater. Man kan dessutom ange en beskrivning och ev sponsor.

Skapa hål och redigera hål

Första dialogrutan visar alla upplagda hål med Namn, Par och en kort Beskrivning. Skapa nytt hål med knappen Nytt eller visa egenskaperna för ett befintligt hål med Egenskaper. Ge hålet ett namn, tänk på att använda två siffror (t.ex. 01-09, 10-18) för att få rätt sorteringsordning.

Ange hålets nr i vänstra kanten av hålnamnet eftersom valfältet för slinga är ganska smalt. Du kan ange upp till 6 olika Tee och Grästee eller Matta samt hålets Längd. Alla fält är obligatoriska utom beskrivning. (Asterisken till höger om ett fältnamn anger att det är ett obligatoriskt fält). 
Du kan även ange en Hålsponsor samt mata in GPS-koordinater för greenen. Dessa koordinater kommer att kunna användas i framtida utveckling av GIT-systemet för att t.ex. kunna skapa en elektronisk banguide via GIT - API.
Tryck Spara för varje hål.

Endast en källa för GPS koordinater till bl.a. Golfguiden på www.svenskgolf.se

I samband med release kommer vi även att ta de GPS koordinater som används av Golfguiden på svenskgolf.se att skriva över de som finns i GIT.
Därefter kommer Golfguiden att hämta koordinater från GIT och vi har endast en källa och en plats att uppdatera dessa på.

Koordinaterna anges enligt WGS 84 decimal (i GIT enligt ordningen longitud, latitud) t.ex. 18.03100,
59.39402.

OBS... Använder ni OnTag-skrivare och har lagt upp ett nytt hål eller redigerat befintligt hål. Missa då inte att klicka på ikonen "Exportera slingor till OnTag", ikonen är enbart klickbar på datorn där ni har mjukvaran för OnTag installerad. Uppdateringen till OnTag behöver göras för att ny info skall visas på nyutskrivna scorekort.

Tänk på att Visa

  • Ett hål som används i en slinga kan inte raderas.
  • Ett hål kan finnas med i flera slingor
  • Ett hål kan även finnas med i samma slinga flera gånger
  • Om ett håls par eller längd ändras efter att tävlingar registrerats, sparas de ursprungliga uppgifterna om hålet.
  • Användningen av GPS-koordinaterna kommer i framtida versioner av GIT.