Senast uppdaterad:

Skriv ut

Direktbetalning för Min Golf

Rutin för att betala avgifter via Webben i Min Golf.

För att startat upp Webbetalning via Min Golf behöver du ett avtal med Swedbank Pay Läs mer här hur du ansöker om det.

När avtalet är på plats kan du erbjuda följande:
Betalning av årsavgifter och övriga avgifter
Golfklubben kan erbjuda en snabb och enkel hantering av årsavgifterna för medlemmen (medlemsavgift, spelavgift, städavgift, träningsavgift osv. för betalning via Min Golf. (endas Min Golf ej appen)
När medlemmen loggar in i Min Golf visas direkt rubriken Obetalda avgifter när det finns obetalda avgifter att betala som Golfklubben har lagt upp.
Medlemmen erbjuds en enkel hantering av årsavgifter och andra avgifter från golfklubben och kan välja betalsätt.

Betalningsalternativ Visa

Oavsett vilken avgift det gäller har Spelaren alltid fyra betalningsmöjligheter.

 Swish
 Betalkort
 Faktura (en faktura skickas till spelaren via mejl och betalningsvillkor är 14 dagar)
 Kredit, uppdelning av avgiften.
OBS! Om klubben har aktiverat Webbetalning i GIT så har man även tillgång till webbetalning i GIT Tävling.

Så här gör spelaren: Visa

Lathund betalning i Min Golf enbart text! version 2.docx1. Spelaren får ett mejl från Golfklubben att det finns avgifter att betala i Min Golf.

2. Spelaren loggar in på Min Golf, om det finns avgifter att betala möts spelaren av knappen Obetalda avgifter direkt på startsidan. Spelaren klickar på knappen och kommer till avgifterna för betalning. Spelaren kan också komma till avgifterna genom att klicka på Mina Inställningar och Obetalda avgifter.
3. Därefter går Spelaren vidare i process för Webbetalning och möts av nedan vy.

 

Om klubben har anslutit sig till autogiro via SITRA  som en möjlighet för sina medlemmar är knappen Ansök om autogiro aktiv och spelaren kan välja det. Om ej är knappen dimmad.

Likadant med knappen för Ladda ner faktura, om klubben har valt att öppna upp möjligheten för spelaren att ladda ner en faktura via Min Golf är knappen aktiv. Om ej är knappen dimmad.

4. Avgifterna som ska betalas är default ikryssade och spelaren klickar på Välj betalsätt  för att komma vidare.

Om det finns avgifter för flera säljorganisationer, måste du göra en betalning åt gången för varje säljorganisation. När du har betalat den första avgiften till en säljorganisation, tar systemet dig omedelbart tillbaka till sidan för obetalda avgifter, så att du enkelt kan fortsätta och betala nästa avgift för en annan säljorganisation. 

Spelaren måste därefter acceptera köpevillkoren innan de klicka på Nästa och går vidare till betalning som sker via Swedbank Pay. Har spelaren ett konto på Swedbank Pay kan man logga in och betala direkt. Men det går också bra att betala utan inloggning och väljer då ett av de fyra betalsätt som vi nämnt ovan att välja mellan.

5. På sidan Genomförda betalningar visas vilka avgifter som är betalmarkerade, datum för betalmarkering samt avgiftens giltighetstid. När du klickar på aktuell betalning visas ett kvitto. Vill du ha kvittot som PDF för utskrift trycker du Ctr + P.

Här hittar du en film som visar hur man betalar sin årsavgift på Min Golf.

Här hittar du också en lathund med bilder som ni på klubben kan publicera på hemsidan och i Nyhetsbrev. Den kan ni också komplettera med klubbens uppgifter såsom logotype osv.

Betala avgifter via Min Golf - lathund med bilder.docx

Här finns samma lathund utan bilder

Lathund betalning i Min Golf enbart text!.docx

 

 

Fördelar för medlemmen: Visa

1.Medlemmar i samma familjegrupp kan betala för varandra i Min Golf.
2.Medlemmar kan enkelt få ut ett kvitto på ex. spelavgiften som underlag för Friskvårdsbidrag. Klicka i rutan för Visning av personnr. På mina kvitton för friskvårdsbidrag under fliken Sekretess och nix.

3.Spelarens medlemskap aktiveras direkt vid betalning. All information, köpevillkoren osv. visas i MG där spelaren kan acceptera dessa, vilket blir säkert för klubben.

4. På ditt mail du får från klubben med alla dina obetalda, visas samtliga avgift som är obetalda. Är du Vårdnadshavare kan du enkelt betala för din Underårige.

5.Om spelaren kontaktar klubben för att ändra medlemskategori, kan klubben enkelt ta bort de gamla avgifterna och lägga till de nya avgifterna kopplade till den nya medlemskaegorin (ingen kreditfaktura krävs). Spelaren kan direkt gå in och betala de nya avgifterna och bli aktiverad.

Fördelar för Golfklubben Visa

1.Smidig och tidssparande lösning med enkel administration:

2.Inga fakturaunderlag behöver skapas – endast tilldelning

3.Medlemskapet aktiveras automatiskt i GIT direkt när avgiften betalats

4.Enkelt att ändra medlemskategori och avgifter – ingen kreditering

5.Medlemmen kan själv skriva ut kvitto för friskvård från Min Golf

6..Vid flera säljorganisationer får spelaren separata avgifter att betala

7.Väljer medlemmen att betala via faktura eller kredit så får klubben alltid pengarna direkt.

8. Du kan enkelt kommunicera med medlemmar med obetalda avgifter = status upplagd och från och med november 2022 kan du också tilldela påminnelseavgifter om du önskar det.

9. Du har en enkel avstämning av de som inte betalat = status upplagd och du kan också ta ut rapporter i GIT som visar vilka medlemmar som har betalat = status aktiv.

10.För ekonomisk avstämning finns Transaktionslistan som ger dig aktuell status på inbetalningar.

Dessutom måste medlemmen alltid godkänna klubbens köpevillkor i Min Golf innan betalning. Det är klubbens ansvar att säkerställa att medlemmarna nås av  informationen:

En säkerhet för klubben att de villkor som gäller på Golfklubben är godkända av medlemmen. Läs mer om köpevillkor här

Så här gör Golfklubben Visa

Gällande: Medlemsavgift, Spelavgift, Spelavgift begränsad, Uthyrningsartiklar, Övriga avgifter köavgifter och Skåpavgifter

1. Du lägger upp avgifterna eller redigerar befintliga i GIT. Hur du lägger upp en avgift kan du läsa mer om här. Det som är viktigt att tänka på när du vill lägga ut avgiften för betalning på Min Golf är följande:

Markera rutan för Webbetalning längst ner till höger på varje avgift som du vill ska betalas på Min Golf. Där kan du också bestämma hur länge avgifterna ska vara tillgängliga för betalning på Min Golf. På avgifterna kan du också välja vilken säljorganisation som ska gälla (om du har fler än en) Läs mer om Säljorganisationer samt kontonummer och kostnadsställe. Du måste också under Säljorganisation som ligger under Klubb och Webbinfo aktivera betalning på Min Golf genom att kryssa i rutan Aktivera betalning på Webben.

2. Därefter Tilldelas avgifter enligt ordinarie rutin i GIT. Läs mer om Tilldela avgifter Det görs på enskild person eller på utvalda grupper (Urval: medlemskategori, ålderskategori, uppdrag).

3. Golfklubben meddelar medlemmarna via mejl att nu finns det nya avgifter upplagda och att det går att betala via Min Golf.

4. När en avgift betalas på Min Golf markeras avgiften som betalmarkerad i GIT på Person under Artiklar och avgifter.

5. Golfklubben kan ställa in så att ett mejl går till klubben vid varje betalning, kopia på kundens kvitto. Detta görs under Klubb och Webbinfo och Säljorganisation.

6. På Transaktionslistan ser du alla inkommande betalningar och du kan välja period och Säljkanal. Har du valt kontonummer och kostnadsställe visas det också på Transaktionslistan som är ditt bokföringsunderlag tillsammans med redovisningen från Swedbank Pay.

7. Du kan också skicka en påminnelse till de som inte betalat via mejl. Detta görs under Tilldela i Nya GIT

8. Vill du erbjuda de medlemmar som inte betalat sina avgifter via Min Golf vid en given tidpunkt en Faktura. Då kan du därefter skapa fakturaunderlag för de obetalda avgifterna och exportera till:

1. FINQR som är en portal för att skapa och hantera fakturor.

2. Golfigo som är en integration för att exportera fakturor till Ekonomisystemen Fortnox och Visma e-Ekonomi.

På de avgifter du vill skapa fakturaunderlag för måste du ange ett slutdatum för Webbetalning.

För båda alternativen ovan krävs ett avtal med respektive part.

Du kan läsa mer om FINQR här  

Du kan läsa mer om Golfigo här