Låt deltagare välja starttid i en tävling

Får du många önskemål om en viss starttid vid din klubbs tävlingar? Nu lanseras möjligheten att arrangera en tävling där deltagarna själva väljer starttid.

Exempel

Det är dags för onsdagsgolf och du har två olika startgrupper med reserverade tider.

Första startgruppen startar mellan kl. 13.00–13.50, övriga startar mellan kl. 16.00–16.50

Så här gör du för att låta de tävlande själva välja starttider:
✓ Skapa starttiderna i GIT Tävling
✓ Spelaren anmäler sig på Min Golf
✓  Reservera tiderna med startförbud, blockeringar eller reservationsregler i GIT, då det inte finns någon koppling till GIT Tävling för detta.

Så här gör du

✓  Börja med att skapa tävlingen i GIT Tävling.

✓  Gå till Inställningar > grundinställningar och kryssa i
Startlista: Spelare kan välja starttid (se bild nedan)
För att göra resten av inställningarna för din tävling behöver du nu gå tillbaka till Inställningar.

Skapa en startlista

Samtidigt som du skapar en tävling skapar du en startlista. Det går också att skapa en startlista efter att anmälningen har öppnat.

Kryssa i Visa spelarnamn i registreringsfönstret (bild 2) för att namnen på personerna i startlistan ska visas i Min Golf.

Det finns två olika sätt att lägga till de senare tiderna med start 16:00 i vårt exempel:

✓ Alternativ 1: Klicka på Lägg till tid för att lägga till en tid, du får bara lägga till en starttid i taget. Se bilderna 1-3 nedan.

✓ Alternativ 2: Under Inställningar > Startomgångar
lägger du upp två startongångar, den ena med start 13.00 och den andra med start 16.00.
Under Ronder och format anger du Rond 1 för båda.

Under Startlista kan du nu skapa en separat startlista per rond.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Tips på bra funktioner att kombinera med

Du kan med fördel kombinera den här funktionen med till exempel:

✓ Tvingande betalning vid anmälan = sparar tid vid incheckning
✓ Digitalt Tävlingsscorekort & Digital signering i GIT Tävling »  = sparar tid med scoreinmatning efter tävlingen

Summering

Det här gör tävlingsadministratören före tävling:
✓ Sätt upp tävlingen
✓ Lägg till tvingande betalning av alla avgifter (sparar dig tid vid incheckning)
✓ Har du inte satt en publiceringstid på din tävling, gå in under Startlista och klicka på publicera, ta med Scorekod (sparar dig tid att slippa mata in alla scorer).
✓ Nu skickas ett mejl till alla deltagare med scorekod
✓ Kom i håg att öppna alla blockerade och ej använda starttider i GIT:s starttidsschema. Då kan andra golfspelare boka dem.

Det här gör spelarna under tävlingen:
✓ På första tee går de in på länken i mejlet och matar in sin kod
✓ De väljer också vem som ska vara markör för vem
✓ Under tävlingen matar spelarna in sina scorer. De kan också signera scorekorten i mobilen.

Läs mer här om Digitalt Tävlingsscorekort & Digital signering i GIT »

Det här gör tävlingsadministratören efter tävlingen:
✓ Alla scorer är inmatade och du har ett resultat
✓ Du avslutar tävlingen enligt ordinarie rutiner.

Så här ser det ut för spelaren på Min Golf vid anmälan Visa

För golfspelare som anmäler sig via Min Golf visas antal lediga platser i steg två i anmälningsprocessen.

Den tävlande klickar på knappen Lägg till vid en starttid för att lägga till sig själv.

Har tävlingen en avgift betalas den i steg 3.